Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλαβίνας: Η τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Γλαβίνας: Η τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής «πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο», σύμφωνα με τον Θ. Γλαβίνα
Σχετικά Άρθρα
«Η τεκμαρτή φορολόγηση συλλήβδην και οριζοντίως όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει στην καταπολέμηση του φαινομένου» της φοροδιαφυγής, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θ. Γλαβίνας.
Ο κ. Γλαβίνας μιλώντας στο Open για το φορολογικό νομοσχέδιο, αφού έκανε λόγο για διαχρονική μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ανέφερε πως «έχουμε περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι καταγράφουν ζημιές και που ζορίζονται οικονομικά διότι, πέραν του γεγονότος ότι πιθανώς να έχουν πραγματικά λιγοστά έσοδα, έχουν και μία πάρα πολύ ακριβή καθημερινότητα με σούπερ-μάρκετ ενοίκιο, καύσιμα και ρεύμα. Αν τα συνυπολογίσει όλα αυτά κανείς, θα δει ότι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγούνται σε μία απόλυτη οικονομική αφαίμαξη».
Εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε πως «ο οριζόντιος κεφαλικός φόρος στην ουσία συνιστά και μία παραδοχή της Κυβέρνησης ότι επί τέσσερα χρόνια δεν μπορούσε να πιάσει τη φοροδιαφυγή. Προεκλογικά υπήρχε μία προσπάθεια δαιμονοποίησης κάποιων απόψεων που ακούστηκαν και από το κόμμα μας και τότε η Κυβέρνηση έλεγε “είμαστε οι μόνοι που θα μειώσουμε τους φόρους”. Μας έλεγαν τον Ιούλιο ότι υλοποίησαν το 50% του προγράμματός τους με το νομοσχέδιο, αλλά τελικά δεν ξέραμε ότι ένα κομμάτι του υπόλοιπου 50% μιλούσε για αύξηση της φορολογίας. Μας έλεγαν ότι θα καταργήσουν το τέλος επιτηδεύματος, δεν καταργείται παρά μόνο στο 50%. Έλεγαν ότι θα καταργήσουν απόλυτα τα τεκμήρια, βλέπουμε ότι όλα αυτά επανέρχονται. Άρα, λοιπόν, υπάρχει μία αναντιστοιχία των προεκλογικών δηλώσεων της Κυβέρνησης σε σχέση με αυτά που εφαρμόζει.
Θα δούμε και στον προϋπολογισμό ότι στα έσοδα μάλλον κάτι δεν πηγαίνει καλά. Έχουμε αυξημένα τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους, μάλλον αυτά δεν φτάνουν για να μοιράσουν τα κάθε είδους μορφής pass και τα επιδόματα. Και προφανώς αναζητούν περαιτέρω έσοδα αλλά από ανθρώπους, οι οποίοι αδυνατούν και δυσκολεύονται πάρα πολύ στην καθημερινότητά τους».
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η μάχη κατά της φοροδιαφυγής «πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο».
Υπενθύμισε ότι «οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν πολύ οργανωμένα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο».
Τέλος, σχολιάζοντας τη νέα δημοσκόπηση της Pulse, ο κ. Γλαβίνας εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει με σταθερά βήματα, με μία νικηφόρα στρατηγική, με μέθοδο, ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό, πολιτικό πολιτισμό και επιστημονική επάρκεια, όπως αποδείξαμε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και στις Ευρωεκλογές ο κόσμος θα δείξει μεγαλύτερη αποδοχή των θέσεών μας και του πολιτικού προσωπικού μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης