Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Σε λιανικό εμπόριο και βιομηχανία από το 2024 η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Γεωργιάδης: Σε λιανικό εμπόριο και βιομηχανία από το 2024 η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
Τελευταίος κλάδος που θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα είναι η εστίαση τον επόμενο Οκτώβριο
Σχετικά Άρθρα
«Το λιανικό εμπόριο και η βιομηχανία θα είναι οι επόμενοι κλάδοι που θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στις αρχές του 2024», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, 'Αδ. Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που ήδη εφαρμόζεται.
Ο κ. Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη Γ.Γ. Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, επισκέφτηκαν κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αθήνα, με τον υπουργό να αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η υπουργική απόφασης που θα θέτει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.
Όπως δήλωσε «την 1η Ιανουαρίου ξεκινάει η εφαρμογή της στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία και μετά συνεχίζει και στους επόμενους κλάδους. Θα εκδοθεί υπουργική απόφαση σε λίγες μέρες που θα περιέχει όλο το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της μέσα στο 2024 ανά κλάδο με ημερομηνία. Και από εκεί και πέρα ξεκινάμε τον διάλογο με τους διάφορους κλάδους, θα δούμε και την ΕΣΕΕ αύριο για να συζητήσουμε το λιανικό εμπόριο πώς θα εφαρμοστεί».
Υπογράμμισε ότι με την καθολική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, θα επιτευχθεί ο στόχος για την καταπολέμηση της αδήλωτης ή της υποδηλωμένης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, ενώ οι τελευταίοι κλάδοι που θα εφαρμοστεί θα είναι η εστίαση και ο τουρισμός.
«Τελευταίος κλάδος που θα μπει θα είναι η εστίαση και αυτό θα γίνει τον επόμενο Οκτώβριο. Από τις αρχές του χρόνου θα μπαίνουν ολοένα και περισσότεροι κλάδοι. Θέλω να δείξω σε όλους ότι δεν είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι κάτι επικίνδυνο και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβόμαστε. Είναι αντιθέτως μια επανάσταση που θα δουλέψει και υπέρ των επιχειρήσεων και υπέρ των εργαζομένων. Στο τέλος θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μια δικαιότερη καταγραφή του πραγματικού χρόνου εργασίας και άρα, δικαιότερες αμοιβές του εργαζομένων. Ταυτόχρονα θα πολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή που είναι η μεγαλύτερη μάστιγα στην αγορά εργασίας σήμερα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Για τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας έκανε λόγο εκπρόσωποι των εργαζομένων και της επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης