Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φουλ επίθεση από Κασσελάκη στην πρώτη συνάντηση με Μητσοτάκη - Ο καυτός διάλογος για τους απόδημους

Φουλ επίθεση από Κασσελάκη στην πρώτη συνάντηση με Μητσοτάκη - Ο καυτός διάλογος για τους απόδημους
Είναι η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη
Ιδιαίτερα αιχμηρός έως και επιθετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Κασσελάκης επικεντρώθηκε στο ζήτημα των απόδημων ενόψει και των ευρωεκλογών ενώ δεν δίστασε ακόμα και να διακόψει τον πρωθυπουργό όταν αναφερόταν στο νομοσχέδιο για τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Ελλάδας. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι απόδημοι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα και στο «εκλέγεσθαι» όχι μόνο στο «εκλέγειν».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στις 10 το πρωί στο κοινοβούλιο και αμέσως κατευθύνθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού. Η πρόσκληση είχε απευθυνθεί από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που του τηλεφώνησε να τον συγχαρεί και έτσι πριν από λίγες ημέρες κλείστηκε το ραντεβού των δυο ανδρών για σήμερα.

Ο διάλογος

Μητσοτάκης: Καλημέρα και καλό μήνα και συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Προσαρμοστήκατε στους καινούριους χώρους;
Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μία ημέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα και στην Ελλάδα. Όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη, είναι εθνικό στοίχημα, οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους, σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία.
Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο για όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό, για να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. και σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε όλα τα κόμματα ένα χρέος να κινητοποιήσουμε...
Σε αυτό το σημείο ο κ. Κασσελάκης διακόπτει τον κ. Μητσοτάκη
Κασσελάκης: Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς, ώστε να μπορέσουν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.
Μητσοτάκης: Αυτά θα τα συζητήσουμε. Ο εκλογικός νόμος ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος και προφανώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αλλά φαντάζομαι ότι αυτό, ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε...
Ο κ. Κασσελάκης διακόπτει και πάλι τον κ. Μητσοτάκη
Κασσελάκης: Στο εξωτερικό δεν το έχει…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης