Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Καστανίδη στον Ανδρουλάκη: Θέλει να κάνει ανανέωση με 75χρονους - Δεν κερδίζει το ΠΑΣΟΚ παρά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση Καστανίδη στον Ανδρουλάκη: Θέλει να κάνει ανανέωση με 75χρονους - Δεν κερδίζει το ΠΑΣΟΚ παρά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ
«Τριαντάρηδες με σταλινικές απόψεις» εντοπίζει στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης
Σχετικά Άρθρα
Συντροφικά ... βέλη κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του δεν φαίνεται να κερδίζει δημοσκοπικά.
Μάλιστα ο κ. Καστανίδης εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει.
«Βεβαίως δεν κερδίζει. Για να κερδίσεις πρέπει να εμπνεύσεις. Τώρα, οι εμπνεύσεις του κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής: για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στην ιστορία κοινοβουλευτικού κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, διευθυντή, και εσχάτως και προϊστάμενο. Αυτές είναι οι διευθετήσεις που συμβαίνουν στα μυαλά ανθρώπων που διοικούν οργανωτικούς μηχανισμούς», είπε συγκεκριμένα ο κ. Καστανίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Καστανίδης δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς που όπως υποστήριξε, θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ενός συντεταγμένου διαλόγου και μιας άμεσης συζήτησης.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, η υπόθεση της κεντροαριστεράς δεν είναι υπόθεση κομματικών επιτελείων, αλλά ευρύτερο θέμα της κοινωνίας.
Ωστόσο στο κέντρο του προβληματισμού του βρέθηκαν οι απόπειρες ανανέσωσης εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
«Ο κ. Ανδρουλάκης όπως ξέρετε, έτσι λένε διάφορα φερέφωνά του, ήθελε να κάνει ανανέωση. Αλλά την ανανέωση την κάνεις έγκαιρα. Μπορούσες να ειδοποιήσεις έναν άνθρωπο πριν συμμετάσχει στις εκλογές να του πεις, ξέρεις δεν σε χρειάζομαι…Βέβαια κάνει ανανέωση και με ανθρώπους που είναι 70 και 75 χρονών, ως διευθυντές της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ή μπορεί να έχει 70άρηδες ας πούμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, άλλους δίπλα του, και να αισθάνεται μια χαρά. Έπρεπε να αποκλειστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι αλλά δεν είναι το θέμα αυτό τώρα…Λοιπόν..διότι μιλάμε για αστείους ισχυρισμούς, αυτό ήταν προαποφασισμένο..» επεσήμανε σε υψηλούς τόνους ο κ. Καστανίδης.

«Τριαντάρηδες με σταλινικές απόψεις»

Αναπτύσσοντας περαιτέρω την επιχειρηματολογία του, ο άλλοτε υπουργός Διακιοσύνης διερωτήθηκε: «ποια είναι η ανανέωση; Υπάρχουν τριαντάρηδες που έχουν σταλινικές απόψεις. Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν. Τι θα πει ανανέωση; Αυτό το χρησιμοποιούν ως πιπίλα και ανανέωση έκανες με τον 75άρη Λουκά Αποστολίδη υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ήταν προαποφασισμένο το σχέδιο, τελείωσε, τελειώσαμε, τώρα πάμε παρακάτω. Ο Θεός κι η ψυχή του».
Ενώ αναφέρθηκε και στο δικό του ρόλο εντός του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «εάν ήθελε ο κ. Ανδρουλάκης να αξιοποιήσει την πολιτική μου φωνή, το πολιτικό μου μυαλό, την εμπειρία, θα το είχε κάνει. Δεν θέλει. Και υπάρχουν σοβαροί λόγοι να μην θέλει. Τίποτα…δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ο κ. Ανδρουλάκης ας κάνει αυτά που νομίζει».
«Ποιος θα κρατήσει την εθνική ζημία, το 12% του Ανδρουλάκη ή το 13% του Κασσελάκη;»
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κι άλλα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ με τα οποία έχει επικοινωνία και τα οποία έχουν ανάλογους προβληματισμούς, εντούτοις δεν έχουν μιλήσει δημόσια, ο κ. Καστανίδης υποστήριξε:
«Βεβαίως. Είναι άνθρωποι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Είναι διάσπαρτοι σε όλο το χώρο της κεντροαριστεράς. Οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη…πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές, και μετά στις εθνικές εκλογές; Καταγράφοντας ποσοστά τα οποία θα είναι εξαιρετικά χαμηλά σε περίοδο διακινδύνευσης; Θα σας πω ένα πράγμα μόνο για να το καταλάβουμε τι λέω. Έχουμε μπροστά μας τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες. Πρέπει να σας πω ότι για πρώτη φορά βλέπω φοβισμένους διπλωμάτες. […] Εάν οι ελληνοτουρκικές διαφορές οδηγήσουν σε έναν συμβιβασμό ο οποίος δεν είναι και τόσο καλός για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κάποιοι που θα κρατήσουν τα γκέμια μιας εθνικής ζημίας; Να μη γίνει τίποτα; Ποιος θα το κρατήσει; Το 12% του κ. Ανδρουλάκη ή το 13% του κ. Κασσελάκη;».
Όπως σημείωσε, χρειάζεται «μια μεγάλη δύναμη, αξιόπιστη της αντιπολίτευσης η οποία θα μπορέσει να φαντάζει και ως κυβερνητική λύση και η οποία θα βάλει ένα στοπ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης