Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης μετά τις συναντήσεις του: Θέλουμε μια ισχυρή ανεξάρτητη Δικαιοσύνη - Θα στηρίξουμε το ΑΣΕΠ

Κασσελάκης μετά τις συναντήσεις του: Θέλουμε μια ισχυρή ανεξάρτητη Δικαιοσύνη - Θα στηρίξουμε το ΑΣΕΠ
"Να είναι ξεκάθαρο προς όλες και όλους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μια ισχυρή ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και σε αυτήν την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων δικαστών ,ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο του αποκούμπι τη Δικαιοσύνη στη χώρα του", τόνισε ο Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
Τις εργασίες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα ανοίξει με ομιλία του στις 18:00 ο πρόεδρος του κόμματος, Στ. Κασσελάκης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα (31/10), συναντήθηκε στον Άρειο Πάγο με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, ενώ είχε συνάντηση και με το Προεδρείο του ΑΣΕΠ.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεων , ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «συναντήθηκα με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, στον Άρειο Πάγο, καθώς και με το Προεδρείο του ΑΣΕΠ και τον σύλλογο των εργαζομένων της ανεξάρτητης αρχής.
Αρχικά, επεσήμανα στην εισαγγελέα πώς η διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών, το συντομότερο δυνατό, είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά βεβαίως και για την κοινωνία.
Οι ανησυχίες μας εδράζονται, όχι μόνο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό.
Να είναι ξεκάθαρο προς όλες και όλους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μια ισχυρή ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και σε αυτήν την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων δικαστών ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο του αποκούμπι τη Δικαιοσύνη στη χώρα του».
Όσον αφορά το ΑΣΕΠ, τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με το νομοσχέδιο που έρχεται προς συζήτηση. Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση θα στηρίξουμε το ΑΣΕΠ. Δεν είναι δυνατόν να στελεχωθεί το δημόσιο επαρκώς, χωρίς να στελεχωθεί το ίδιο το ΑΣΕΠ. Είναι η κορυφή του παγόβουνου».
«Πρέπει να γίνουν αλλαγές στη λειτουργία του ΑΣΕΠ ώστε να είναι πιο αποδοτικό. Να παραμείνει ανεξάρτητο και να είναι στο κέντρο ενός Δημοσίου, το οποίο θα δουλέψει για όλους τους πολίτες», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης