Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την ανάθεση της έρευνας σε αντεισαγγελέα

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο  για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την ανάθεση της έρευνας σε αντεισαγγελέα
Με το υπόμνημα ζητείται η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ
Υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκης, δια των δικηγόρων του, μετά την ανάθεση της έρευνας σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Με το υπόμνημα, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, ζητείται ενόψει όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, δηλαδή να εξακριβωθεί εάν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.
Σημειώνεται ότι η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από Ν. Ανδρουλάκη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ανδρουλάκης: Ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης

«Κατέθεσα σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του κ. Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Για να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Όπως ανέφερε, «εάν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός.
Επίσης, μίλησα με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμο, για τις σοκαριστικές καταγγελίες, που έκανε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές.
Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης.
Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών.
Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό πουαγωνίστηκε για να έχουμε κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιοτική δημοκρατία».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το κράτος δικαίου δεν είναι πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης