Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Οι στόχοι Κασσελάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ αύριο (31/10) και οι συναντήσεις που δρομολογούνται

Κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Οι στόχοι Κασσελάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ  αύριο (31/10) και οι συναντήσεις που δρομολογούνται
Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου  θα γίνει η πρώτη συναντηση του Στ. Κασσελάκη με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα
Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 31/10, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τον στόχο του προέδρου του κόμματος, Στ. Κασσελάκη, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, να είναι «η γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες».
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει στην αίθουσα της Γερουσίας με θέμα την προετοιμασία ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2024 και της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις".
Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, στις 18:00.
Στη συζήτηση έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν οι συντονιστές/συντονίστριες και οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες των Τμημάτων της ΚΕ.

Οι στόχοι Κασσελάκη

«Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, τον νομό Ημαθίας και τη Λάρισα, στο επίκεντρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθενται δύο από τα πλέον κρίσιμα θέματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και απαιτούν απαντήσεις: η ακρίβεια και η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρουν «στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα τεθεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το προσχέδιο του κυβερνητικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα. Ως προϋπολογισμό ακρίβειας τον αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε αυτό το πλαίσιο σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».
Επίσης, όπως σημειώνουν , «θα αναλυθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ”Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις”, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο, το οποίο κάτω από τον ευφημισμό του τίτλου και τον ψευδεπίγραφο μανδύα αξιοκρατίας, ουσιαστικά διαιωνίζει τον άκρατο κομματισμό και την ευνοιοκρατία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παράλληλα με την αντίκρουση του νομοσχεδίου τής κυβέρνησης, σε συνεργασία με θεσμικούς και συλλογικούς φορείς θα παρουσιάσει στους πολίτες ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ξεδιπλώνοντας τη δική του εναλλακτική πρόταση για την στελέχωση των διοικήσεων του Δημοσίου. Με οδηγό τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 10:00 θα γίνει η πρώτη συναντηση του Στ. Κασσελάκη με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θεσμική πρωτοβουλία για να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανέλαβε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ παρόμοια θεσμική πρόσκληση απευθύνθηκε από τον κ. Κασσελάκη τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στο ΚΚΕ.
Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «το γραφείο του κ. Κασσελάκη απηύθυνε επισήμως στο γραφείο του κ. Ανδρουλάκη πρόσκληση σε συνάντηση», ο Ν. Ανδρουλάκης θα ανταποκριθεί και έχει ζητηθεί αυτή να γίνει στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης