Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυρόπουλος: Έχουμε άλλη αντίληψη για τις αναγκαίες πολιτικές σε σχέση με την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους διαβίωσης

Σπυρόπουλος: Έχουμε άλλη αντίληψη για τις αναγκαίες πολιτικές σε σχέση με την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους διαβίωσης
"Κανένας έλεγχος στην αγορά, Ιούλιο και Αύγουστο. Κανένα πρόστιμο στην αγορά των τροφίμων. 30% πάνω τα τελευταία δύο χρόνια. Τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και ιδιαίτερα στη βενζίνη, στο φυσικό αέριο, ακόμα και στις τηλεπικοινωνίες", ανέφερε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
«Η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει μια σταδιακή άνοδο των ποσοστών του σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές», τόνισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στην ακρίβεια.
Ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την τρέχουσα εβδομάδα, ανέφερε πως «υπάρχει μια αύξηση του ΠΑΣΟΚ. Ακούμε όλες τις αναλύσεις, αλλά βλέπουμε και την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει μια σταδιακή άνοδο των ποσοστών του σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές».
«Θέλω να θυμίσω ότι στις βουλευτικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν το ΠΑΣΟΚ με μονοψήφια ποσοστά και τελικά ήμασταν σχεδόν στο 12%. Τα ίδια περίπου έλεγαν και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι η Νέα Δημοκρατία θα σαρώσει όλες τις περιφέρειες και όλους τους μεγάλους δήμους. Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε με μεθοδικότητα, δουλειά, προγραμματικό πλαίσιο, με νέους ανθρώπους σε περιφέρειες και δήμους, που κατάφεραν να κερδίσουν δύο περιφέρειες, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πάνω από 100 δήμους», πρόσθεσε.
Τόνισε, δε, ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν κερδίσει 35 περισσότερους δήμους σε σχέση με το 2019, χαρακτηρίζοντας ως ψευδή τα όσα αναπαράγονται από το περιβάλλον της Νέας Δημοκρατίας.
Σημείωσε πως «το σημαντικό είναι να διαβάζουμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά να συζητάμε και για τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού. Δεν θέλω να σχολιάσω ούτε τον κ. Κασσελάκη ούτε το ότι δεν ήταν εδώ τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και πανηγύριζε για νίκες που άλλοι πέτυχαν. Το ζήτημα είναι το πώς θα κάνουμε μια σοβαρή και δίκαιη κριτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για το πιο σημαντικό, που είναι το ζήτημα της ακρίβειας».

Περί ακρίβειας

Όπως τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος, «ακούμε για ελέγχους στην αγορά. Κανένας έλεγχος στην αγορά, Ιούλιο και Αύγουστο. Κανένα πρόστιμο στην αγορά των τροφίμων. 30% πάνω τα τελευταία δύο χρόνια. Τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και ιδιαίτερα στη βενζίνη, στο φυσικό αέριο, ακόμα και στις τηλεπικοινωνίες. Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες μειώνονται και μόνο στην Ελλάδα αυξάνονται. Άρα, έχει αυξηθεί πάρα πολύ το κόστος ζωής».
Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Α. Σπυρόυπουλος,  απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Λοβέρδου, σημείωσε πως αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «μας άκουγε εδώ και δύο χρόνια, θα άκουγε μια διαφορετική πολιτική αντίληψη».
«Αν αντί μόνο για pass, προχωρούσατε σε μόνιμα μέτρα τα οποία θα ενίσχυαν το πραγματικό εισόδημα του πολίτη. Σε συνδυασμό με πολιτικές που θα βελτίωναν την κατάσταση στα ενοίκια. Αυτή τη στιγμή πάνω από το 50% των μισθών των πολιτών ιδιαίτερα σε μεγάλα αστικά κέντρα πηγαίνουν στα ενοίκια κι έχετε αποτύχει παταγωδώς», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πως «δεύτερο σκέλος, είναι η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και η προστασία της πρώτης κατοικίας. Προτείναμε 120 δόσεις σε εφορία κι ασφαλιστικά ταμεία. Και, τρίτον, μείωση του ΦΠΑ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό με αύξηση του κατώτατου μισθού και άλλα κίνητρα προς ιδιωτικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα».
«Αντί να λέτε προεκλογικά ότι θα αυξηθούν – στα λόγια – οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, να εφαρμόσετε μια πολιτική προς όφελος των πολλών. Εμείς αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και πιστεύουμε ότι αυτό θα επιβραβευθεί στις επόμενες ευρωεκλογές», κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης