Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Ελλάδα και πάλι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας – Εξευτελισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν ψήφισε στον ΟΗΕ την εκεχειρία στη Γάζα

Η Ελλάδα και πάλι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας –  Εξευτελισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν ψήφισε στον ΟΗΕ την εκεχειρία στη Γάζα
Το ψήφισμα, που κατέθεσε η Ιορδανία στον ΟΗΕ, εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτει και πάλι την Ελλάδα στη λάθος πλευρά της Ιστορίας.
Όπως και στο Ουκρανικό, στο οποίο αγνόησε προκλητικά τη σφαγή των κατοίκων του Donbass από το καθεστώς των Ναζί του Κιέβου από το 2014 και στράφηκε μετά κατά της Ρωσίας, έτσι και τώρα τάσσεται αναφανδόν υπέρ του Ισραήλ, παραβλέποντας το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος.
Και η χρονική συγκυρία προκαλεί δέος.
Η Ελλάδα 83 χρόνια μετά το μεγάλο ΟΧΙ, λέει ΝΑΙ σε μία σφαγή.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» στην Γάζα, τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει σφοδρούς βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις.
Το ψήφισμα, που κατέθεσε η Ιορδανία, εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές.
ΗΠΑ και Ισραήλ ήταν μεταξύ των χωρών που την καταψήφισαν.
Στις 45 χώρες, που απείχαν, συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, η οποία ακολουθώντας στάση Πόντιου Πιλάτου, νομιμοποιεί τις βάρβαρες επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα και την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στον θύλακα.
Εξάλλου ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί πολλάκις στο «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», εγκρίνοντας τη σφαγή στη Γάζα.

Εξευτελισμός

H στάση της κυβέρνησης είναι απολύτως εξευτελιστική για την Ελλάδα, μία χώρα που έχει δώσει σειρά αιματηρών αγώνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της ενώ παράλληλα την καθιστά αρνητικότατο παράγοντα για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Ελλάδα γίνεται Νατοϊκότερη του ΝΑΤΟ, καθώς υπάρχουν χώρες στην ΕΕ που υπερψήφισαν την απόφαση, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Προσπαθώντας να βρει δικαιολογίες η κυβέρνηση ψέλλισε… μέσω διαρροών ότι επέλεξε την αποχή διότι στο ψήφισμα δεν προβλεπόταν καμία αναφορά στην καταδίκη της Hamas ως τρομοκρατικής οργάνωσης.
Αποδεικνύεται, πώς δυστυχώς η Ελλάδα είναι δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ και υπακούει τυφλά τα κελεύσματα των Αμερικανών.

un_pinakas.JPG

Αστείες δικαιολογίες από ΥΠΕΞ για τον διασυρμό της Ελλάδας

Με φθηνές δικαιολογίες προσπαθεί το υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει την ανεξήγητη στάση της Ελλάδας στον ΟΗΕ και την επιλογή της αποχής.

Το υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα παραμένει συνεπής στην εξωτερική πολιτική αρχών και από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τήρησε ισόρροπη στάση, σεβόμενη τις αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου, ως δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας την υποχρέωση προστασίας των αμάχων και της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρομών.
Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και αντιφάσεων, οι διπλωματικές πηγές ισχυρίζονται ότι με αυτό το σκεπτικό απείχαν από την ψηφοφορία για την έγκριση σχετικού σχεδίου ψηφίσματος αραβικών χωρών στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ευρισκόμενο σε δεινή θέση το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει τα ακόλουθα:


«1. Η αποχή στο πλαίσιο του ΟΗΕ δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με καταψήφιση. Αντιθέτως, είναι δημιουργική, υπό την έννοια ότι η χώρα δεν προσμετράται στους παρόντες και άρα διευκολύνεται η επίτευξη ειδικής πλειοψηφίας των δύο τρίτων.

2. Η Ελλάδα συντάχθηκε με την πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 15 χώρες απείχαν έναντι 8 που υπερψήφισαν και 4 που καταψήφισαν.

3. Η Ελλάδα υπήρξε δημιουργική προτείνοντας στο στάδιο των εσωτερικών διαδικασιών ορισμένες σημειακές παρεμβάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν διευκολύνει την ευρύτερη πλειοψηφία.

4. Η Ελλάδα υπερψήφισε τροπολογία του Καναδά για τη ρητή καταδίκη της τρομοκρατικής δράσης εκ μέρους της Hamas με την υιοθέτηση της οποίας θα ήταν δυνατόν να περάσει το ψήφισμα από όλες τις χώρες. Τελικά αν και πλειοψήφισε δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (88 υπέρ 55 κατά)».


Θύελλα αντιδράσεων


Η απόφαση της κυβέρνησης, που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό ο οποίος έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για το δίκαιο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Για ημέρα ντροπής της ελληνικής διπλωματίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
«Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα. 120 χώρες όπως οι Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία πήραν το μέρος της ειρήνης.
Όχι η Ελλάδα του Μητσοτάκη.
Απείχαμε.
Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι εμείς νίψαμε τας χείρας μας.
Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν στήριξε το ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, «δεν μπορώ, όμως, σήμερα να μην αναφερθώ και σε κάτι που θεωρώ αδιανόητο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, που στέκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της ανθρωπιάς.
Θεωρώ αδιανόητο το ότι χθες η κυβέρνησή μας δεν στήριξε το ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.
Δεν πρέπει η ανθρωπιά να μπαίνει σε κανένα γεωπολιτικό ζύγι».
«Αυτή ήταν η στάση του ελληνικού λαού», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας πως «αυτή πρέπει να είναι και η στάση της κυβέρνησης και της χώρας μας σε τέτοια κορυφαία ζητήματα, που αφορούν τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών της ευρύτερης περιοχής».
Με την πλευρά του το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει την ισραηλινή σφαγή απορρίπτοντας ακόμη κι αυτά τα ψηφίσματα στον ΟΗΕ για «κατάπαυση του πυρός».
«Είναι με τη μεριά του ληστή και εγκληματία και εμπλέκει τη χώρα στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο πλευρό της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ»
«Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη δημιουργία ενός κυρίαρχου, ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτή είναι η μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας», τονίζει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης