Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis: Εκκωφαντική πτώση ΣΥΡΙΖΑ στο 15,2% - Στο 13,4% το ΠΑΣΟΚ - Πρώτη η ΝΔ με 38% - Ποια είναι η μεγάλη έκπληξη

Metron Analysis: Εκκωφαντική πτώση ΣΥΡΙΖΑ στο 15,2% - Στο 13,4% το ΠΑΣΟΚ - Πρώτη η ΝΔ με 38% - Ποια είναι η μεγάλη έκπληξη
Απογοητευμένοι και φοβισμένοι οι Έλληνες - Δεν τους πείθουν τα κόμματα - Κρίνουν αρνητικά τόσο την κυβέρνηση, όσο και την αντιπολίτευση
Σχετικά Άρθρα
Απόλυτα απογοητευμένοι με όλα στην πολιτική σκηνή εμφανίζονται οι Έλληνες ψηφοφόροι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Οι Έλληνες είναι απογοητευμένοι με όλα τα κόμματα, με την κατάσταση που επικρατεί και ανησυχούν για την ακρίβεια και την οικονομία. 
Είναι δυσαρεστημένοι τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ επί του παρόντος δεν φαίνεται να πείθει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.
Όσον αφορά στη δύναμη των κομμάτων συνεχίζεται το καθοδικό σπιράλ του ΣΥΡΙΖΑ, αμετάβλητες οι δυνάμεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενώ στους κερδισμένους συγκαταλέγονται ΚΚΕ - Ελληνική Λύση.
Κερδισμένο και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που ξεπερνά το όριο εισόδου στη Βουλή.
Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 22,8% στην εκτίμηση ψήφου και με 18% στην πρόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες εκτιμούν ότι οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που σημαδεύτηκαν από αποχή ρεκόρ, στέλνουν μηνύματα στους πολιτικούς και αποκαλύπτουν την κρίση εκπροσώπησης, που παρατηρείται.
Η μεγάλη έκπληξη της δημοσκόπησης είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας που για πρώτη φορά πέρασε πρώτος στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 18 έως 24 Οκτωβρίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.301 ατόμων και ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνονταν η εσωκομματική σύγκρουση.

Εκτίμηση ψήφου: ΝΔ 38% - ΣΥΡΙΖΑ 15,2%

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 38% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 15,2% και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 13,4%.
Έπονται ΚΚΕ με 10,2%, Ελληνική Λύση με 6,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,7% , ΜέΡΑ 25 3,5%, Νίκη 3,2% και Σπαρτιάτες 2,6%, Λοιπά Κόμματα 3,3%.

ektimisi_7.JPG

Πρόθεση ψήφου: ΝΔ 30%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, ΠΑΣΟΚ 10,6%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12% και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 10,6%.
Ακολουθούν ΚΚΕ 8,1%, Ελληνική Λύση 5,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, ΜέΡΑ 25 2,8%, Νίκη 2,6% και Σπαρτιάτες 2,1%.

prothesi_14.JPG


Οι πολίτες κρίνουν αρνητικά κυβέρνηση - αντιπολίτευση

Οι ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά τόσο την κυβέρνηση, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστά 59% και 85% αντίστοιχα.

kybernisi_2.JPG

Μετακινήσεις - συσπειρώσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα ως προς τις συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων.
Η ΝΔ διατηρεί υψηλότατο βαθμό συσπείρωσης στο 84,2%, όπως και το ΠΑΣΟΚ με 81,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 64,7% με διαρροές προς ΚΚΕ (7,8%) και ΠΑΣΟΚ (6,5%).
metakiniseis.JPG


Αρνητική κρίση για Κασσελάκη

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 7 στους 10 (ποσοστό 72%) αξιολογούν αρνητικά την άσκηση αντιπολίτευσης από τον Στ. Κασσελάκη έναντι 16% που την κρίνει θετικά (λίγο πάνω από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ).

kasselakis_4.JPG

Η Ελλάδα βαδίζει προς τη λάθος κατεύθυνση πιστεύει το 60% ενώ ως κυριότερα προβλήματα οι ερωτηθέντες ιεραρχούν την ακρίβεια και την οικονομία.

poreia_xoras.JPG

provlimata.JPG
Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών – Πρώτος ο Κουτσούμπας

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την έκπληξη κάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος πέρασε πρώτη φορά στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες και 45% αρνητικές.
Στη δεύτερη θέση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 44% θετικές και 54% αρνητικές.
Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης (40% θετικές – 53% αρνητικές) ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είναι στην 6η θέση με 65% αρνητικές και 25% θετικές γνώμες.

dimotikotites.JPG
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται πάλι με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

prothypoyrgia.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης