Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα 2 σενάρια για τους 12 βουλευτές των Σπαρτιατών, που αποκηρύσσει ο Κασιδιάρης – Γιατί πρέπει να κοπεί η χρηματοδότηση

Τα 2 σενάρια για τους 12 βουλευτές των Σπαρτιατών, που αποκηρύσσει ο Κασιδιάρης – Γιατί πρέπει να κοπεί η χρηματοδότηση
Παραδόξως διαχειριστή της χρηματοδότησης, ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες έχει θέσει τον εαυτό του, χωρίς έγκριση από τα κομματικά όργανα
Σχετικά Άρθρα
Οι τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα γύρω από το κόμμα Σπαρτιάτες δεν έχουν προηγούμενο, αφού η Δικαιοσύνη με ξεκάθαρη καθοδήγηση της κυβέρνησης, προσπαθεί να βρει φόρμουλα είτε να κόψει τη χρηματοδότηση του κόμματος είτε ακόμη να τους θέσει εκτός Βουλής.
Σε μια χώρα που η ανεξαρτησία και η Δικαιοσύνη δεν συμβαδίζουν, αφού η Δικαιοσύνη είναι χειραγωγούμενη της κυβέρνησης, έχει συμβεί το εξής:
Μετά από τις ανοησίες που επικαλέστηκε στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγγας, κατ’ ουσίαν κατηγόρησε τον βουλευτή Χαράλαμπο Καστιβαρδά, ότι είναι ο Δον Κορλεόνε, κάτι που προφανώς είναι αποκύημα της φαντασίας του, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι οι 11 βουλευτές του κόμματος του καθοδηγήθηκαν από τον Ηλία Κασιδιάρη, πρόεδρο του κόμματος «Έλληνες».
Έρχεται τώρα λοιπόν η Δικαιοσύνη και με ένα ανόητο επιχείρημα ότι παραπλάνησαν το εκλογικό κοινό καλεί τους βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες σε απολογία.

Ας πάρουμε μια υπόθεση εργασίας…

Ο Βασίλης Στίγγας, ως πρόεδρος των Σπαρτιατών, υπέγραψε στο εκλογοδικείο τους εκλογικούς καταλόγους.
Πως δέχτηκε λοιπόν να καθορίσει ο Κασιδιάρης τους καταλόγους;
Και πως αυτό συνεπάγεται παραπλάνηση του εκλογικού σώματος;
Προεκλογικώς ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε δημοσίως δηλώσει ότι στήριζε το κόμμα Σπαρτιάτες.
Προφανώς οι 245 χιλ. ψήφοι που πήραν δεν τις πήραν από την πολιτική βαρύτητα του Στίγγα, αλλά από τη στήριξη του Κασιδιάρη.
Ως εκ τούτου, όλο αυτό το δικαστικό κατασκεύασμα είναι μια εκπληκτική ανοησία που δεν εδράζεται σε μια καμιά λογική ή νομική βάση.

Ποιες είναι οι επιλογές

1) Στόχος της κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι να κόψει τη χρηματοδότηση από το κόμμα Σπαρτιάτες.
Μια τέτοια εξέλιξη είναι λογική, προκειμένου να αποδείξουν όλοι ότι υπερασπίζονται πρώτα την πατριωτική ιδέα και όχι το χρήμα.
Η κρατική χρηματοδότηση έχει οριστεί σε 1,2 εκατ. ετησίως, ή 4,8 εκατ. στην τετραετία.
Παραδόξως διαχειριστή της χρηματοδότησης, ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες έχει θέσει τον εαυτό του, χωρίς έγκριση από τα κομματικά όργανα.
Θεωρούμε ως ΒΝ ότι η χρηματοδότηση προς το κόμμα Σπαρτιάτες πρέπει να κοπεί.

2) Υπάρχει όμως και ένα πιο περίεργο σενάριο που διακινούν κάποιοι στην κυβέρνηση και υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε όχι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο που θα εξετάσει το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού κοινού, καθώς αυτό θα λάβει απόφαση μετά από 2 χρόνια, αλλά το εκλογοδικείο να συνεδριάσει εκτάκτως και να αποφασίσει είτε την αναστολή του κόμματος είτε την αναστολή των 12 βουλευτών, με ενδεχόμενο σενάριο η Βουλή να παραμείνει με 288 βουλευτές, δηλαδή να μην κατανεμηθούν οι έδρες στα υπόλοιπα κόμματα.

Το σενάριο αυτό ωστόσο πάσχει συνταγματικά ενώ το εκλογοδικείο δεν μπορεί να λάβει κάποια απόφαση εάν δεν υπάρχει έστω και πρωτόδικη δικαστική απόφαση.
Το δικαστήριο θα αποφανθεί μετά από 2 χρόνια και το εφετείο μετά από 4 χρόνια.
Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να τεθεί εκτός Βουλής το κόμμα των Σπαρτιατών.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα Σπαρτιάτες

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, του Εθνικού Κόμματος Έλληνες, ναι είναι αλήθεια ότι υποστήριξε το κόμμα Σπαρτιάτες, και λόγω αυτής της υποστήριξης οι Σπαρτιάτες πήραν 4,63% και εξέλεξαν 12 βουλευτές.
Στην πορεία όμως βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμία ώσμωση, καμία ταύτιση απόψεων, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το κόμμα Σπαρτιάτες.
Έτσι έχει όπως έχει εξελιχθεί το κόμμα Σπαρτιάτες δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από περίγελο του ελληνικού κοινοβουλίου.
Ο Βασίλης Στίγγας είναι προφανώς πολιτικά ανεπαρκής και όλες αυτά τα τερτίπια που κάνει έχουν ένα σκοπό, να οικειοποιηθεί τη χρηματοδότηση.
Για το λόγο αυτό η χρηματοδότηση αυτή δεν εξυπηρετεί καμία δημοκρατική διαδικασία και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ανασταλεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης