Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Αδιαφανείς διατάξεις και κομματική επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Φάμελλος: Αδιαφανείς διατάξεις και κομματική επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική εδώ και 4 έτη, η οποία αποδυναμώνει αντί να ενδυναμώνει την πολιτεία και τις δημόσιες υπηρεσίες», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος
Σχετικά Άρθρα
Αδιαφανείς και κομματικές διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών εισάγει η με fast track διαδικασίες προώθηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ).
Ο κ. Φάμελλος, στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη συμμετοχή των Τομεαρχών Εσωτερικών, Π. Πούλου, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μ. Ζαμπάρα με εκπροσώπους της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, δήλωσε πως «υπάρχει οξύτατο πρόβλημα στελέχωσης των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών, αλλά και ιδιαίτερα χαμηλών αμοιβών, ευρύ πρόβλημα γήρανσης προσωπικού, έλλειψης εξοπλισμού, όπως και ελλείμματα νομικής κάλυψης και κωδικοποίησης νομοθεσίας που ναρκοθετούν κρίσιμες λειτουργίες αλλά και την ασφάλεια της κοινωνίας».
Πρόσθεσε ότι «σήμερα τα έργα υποδομών της χώρας, οι υπηρεσίες δόμησης και οι τεχνικές υπηρεσίες, η τεχνική παραγωγή, η ασφάλεια των υποδομών, των κτιρίων και των πολιτών, τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει αναδειχθεί η κρισιμότητά τους, τίθενται σε αμφισβήτηση γιατί δεν είναι στελεχωμένες όλες οι δημόσιες/δημοτικές τεχνικές υπηρεσίες και γιατί δεν διατίθενται πόροι και δεν εφαρμόζονται πολιτικές για την ενίσχυσή τους».
Αφορμή για τη συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, αποτέλεσε η με fast track διαδικασίες προώθηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη και επηρεάζει και τον κλάδο των μηχανικών του δημοσίου, αλλά και εισάγει αδιαφανείς και κομματικές διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών.
Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επιθυμεί να υπάρχει ένας μόνιμος δίαυλος συνεργασίας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών του δημοσίου.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει, με κάθε ευκαιρία, τη θέση του υπέρ της ανάγκης μίας ισχυρής πολιτείας, ενός ισχυρού κράτους. Μία ισχυρή πολιτεία είναι προϋπόθεση για τις επενδύσεις και άρα την ανάπτυξη, αλλά και για να μπορεί να παρέχει ασφάλεια και προστασία στους πολίτες και στην περιουσία τους», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι και το μεγάλο, τραγικό μάθημα των φυσικών καταστροφών που βιώσαμε και πρόσφατα, οι οποίες και θα εντείνονται στο μέλλον εξαιτίας της κλιματικής κρίσης».
«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική εδώ και 4 έτη, η οποία αποδυναμώνει αντί να ενδυναμώνει την πολιτεία και τις δημόσιες υπηρεσίες», υπογράμμισε ο κ. .Φάμελλος και στάθηκε ειδικότερα στα προβλήματα που δημιουργεί η ακραία έλλειψη στελέχωσης στις τεχνικές υπηρεσίες της Ελλάδας:
-έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και χρήσεων γης εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων,
-μη λειτουργία των Παρατηρητηρίων Δόμησης που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ
-αδυναμία στελέχωσης των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων
-αδυναμία των ελεγκτικών υπηρεσιών αυθαιρέτων, περιβαλλοντικών παραβάσεων και ρύπανσης
-καθυστέρηση των Περιφερειακών Σχεδίων Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και των πολιτικών για την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα που πρέπει να δομήσουμε ως κοινωνία και ως οικονομία
-καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων.
Τόνισε ακόμη τη σημασία προσλήψεων μηχανικών, λέγοντας πως «σήμερα χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις μηχανικών, αξιοκρατικά και με διαφάνεια, και όχι μέσω των αναπτυξιακών οργανισμών που είναι ένα νέο εφεύρημα της κυβέρνησης για να μην προχωράει σε προσλήψεις».
«Παράλληλα απαιτείται νομική κάλυψη των μηχανικών του δημοσίου, κάλυψη των εξόδων εκτός έδρας, κωδικοποίηση της νομοθεσίας, οργανισμοί εσωτερικών υπηρεσιών και περιγράμματα θέσης και πάνω από όλα αύξηση των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, γιατί το τελευταίο νομοσχέδιο-κοροϊδία της κυβέρνησης έδωσε απλά ένα ακόμα επίδομα μερικών δεκάδων ευρώ, που δεν αλλάζει την κατάσταση», κατέλήξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης