Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης «τελειώνει» τους δεινόσαυρους της Αριστεράς – Το κόμμα που ετοιμάζουν οι διαγραφέντες με το ζόρι θα πάρει 3%

Ο Κασσελάκης «τελειώνει» τους δεινόσαυρους της Αριστεράς – Το κόμμα που ετοιμάζουν οι διαγραφέντες με το ζόρι θα πάρει 3%
Προσπαθούν με τερτίπια να οδηγήσουν σε έξοδο τον Κασσελάκη
Σχετικά Άρθρα
O Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να τελειώσει από τον ΣΥΡΙΖΑ όλους τους «δεινόσαυρους» του κόμματος, αυτούς που πωλούν αριστερόμετρα και ιδεολογία χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή τους.
Γι’ αυτό και οι διαγραφές των στελεχών όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Στέφανος Τζουμάκας αποτελούν απαραίτητες ενέργειες για να καθαρίσει το κόμμα από το 3% που πάντα κρατούσε τον ΣΥΡΙΖΑ μακριά από την Κεντροαριστερά, μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα.
Μαζί με στελέχη της Ομπρέλας που είναι έτοιμα να αποχωρήσουν ή να δοκιμάσουν και αυτά την ανοχή που έχει δείξει ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρός του, αποτελούσαν τον βραχνά και για τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο ίδιος είχε υποκύψει αρκετές φορές στον έμμεσο εκβιασμό που του έθεταν από το 2015 και μετά. Ακόμα και όταν ήταν βουλευτές, διατηρώντας πάντα τις προσωπικές ατζέντες τους.

Οι δεινόσαυροι και οι αριστεροί ιδεολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλάει τώρα ο Σκουρλέτης για «υπόγα και μηχανισμό προπαγάνδας στον ΣΥΡΙΖΑ» όταν ήταν ο ίδιος που ως γραμματέας του κόμματος αξιοποίησε αυτό τον μηχανισμό για να κερδίσει τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Και τον έβαλε ο Τσίπρας σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας διότι αλλιώς δεν θα μπορούσε να εκλεγεί ποτέ από την κοινωνία…
Μιλάει τώρα ο Νίκος Φίλης που όταν ο Τσίπρας ήταν κραταιός αμφισβητούσε την γενοκτονία των Ποντίων που την έχουν αναγνωρίσει υπερδυνάμεις ή έθετε θέματα για την Εκκλησία, δυσκολεύοντας το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα… Που είναι λοιπόν η εκλογική δύναμη του Φίλη, δεν κατάφερε ούτε βουλευτής να βγει…

Προσπαθούν με τερτίπια να οδηγήσουν σε έξοδο τον Κασσελάκη

Τώρα με αφορμή τις διαγραφές, έχουν ανοίξει όλα τα στόματα προκειμένου να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θεωρεί ότι η διάσπαση είναι κοντά και ότι η ενότητα είναι μακριά…
Κύριε Τσακαλώτε, ηττηθήκατε στις εσωκομματικές εκλογές, γιατί δεν δέχεστε το αποτέλεσμα;
Επίσης, η τριπλέτα Αχτσιόγλου-Χαρίτσης-Ηλιόπουλος μιλάνε για κατάσταση διαλυτική μέσα στο κόμμα.
Μόνο που ξεχάσανε να πούνε ότι δεν την δημιούργησε η νέα ηγεσία αλλά η αριστερή πτέρυγα την οποία και οι 3 σιγοντάρουν, εκβιάζοντας ουσιαστικά ότι θα πάρουν τους βουλευτές της πτέρυγας αυτής και θα κάνουν μία νέα ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα και έτσι θα μειώσουν την κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ευρωβουλευτές που αν δεν ήταν ο Τσίπρας δεν θα ήταν πουθενά

Και πάμε και στους ευρωβουλευτές. Αν δεν υπήρχε ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Κούλογλου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Πέτρος Κόκκαλης δεν θα έμπαιναν ποτέ στην ευρωβουλή. Και φυσικά, αν ισχύουν αυτά που διαδίδονται ότι θα υπάρξει ένα νέο κόμμα υπό τον κ. Κόκκαλη στο οποίο θα πάνε και στελέχη της Ομπρέλας, όλοι αυτοί θα τσακώνονται για μία θέση στην ευρωβουλή. Μην περιμένετε να πάρει το νέο κόμμα πάνω από 4%...

Ο εκβιασμός με το καταστατικό

Όσον αφορά τώρα στα άμεσα σχέδια της Ομπρέλας και των άλλων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, στηρίζονται στο καταστατικό για να σώσουν την κατάσταση.
Την Πέμπτη ο Κασσελάκης θα είναι στην Αθήνα και θα συνεδρίασει το Εκτελεστικό Γραφείο. Εκεί έχει άνετη πλειοψηφία, όμως, το αίτημα Αχτιόγλου και άλλων στελεχών είναι να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία όπου όταν ετέθη το Συνεδρίο, υπήρξε μεγάλη μειοψηφία 20-18. Η Αχτσιόγλου θέλει η ηγεσία να πάρει πίσω τις διαγραφές, πολύ δύσκολο αίτημα.
Θα πρέπει να συνέλθει το Πειθαρχικό Όργανο, εκεί όμως κάνει κουμάντο ο Κοτσακάς που δεν είναι του περιβάλλοντος Κασσελάκη. Η βαθύτερη επιδίωξη είναι να αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή για τις διαγραφές, όμως παράλληλα αποτελεί κίνδυνο διότι η Κ.Ε μπορεί να οδηγήσει σε έκτακτο συνέδριο και αμφισβήτηση του Κασσελάκη. Σε κάθε περίπτωση, ο Κασσελάκης θα έρθει από Αμερική με σκοπό να πατάξει άπαξ δια παντός τις αμφισβητήσεις και δεν θα διστάσει να κάνει και άλλες διαγραφές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης