Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα άκρα η εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ - Πηγές Κουμουνδούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, μη ανεκτές τέτοιες πρακτικές

Στα άκρα η εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ - Πηγές Κουμουνδούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, μη ανεκτές τέτοιες πρακτικές
Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχει τέλος ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η ανταλλαγή πυρών μεταξύ στελεχών, στη σκιά της απόφασης Κασσελάκη για παραπομπή των Δ. Βίτσα, Π. Σκουρλέτη, Ν. Φίλη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής τους, υποστηρίζοντας ότι αντιπολιτεύονται το κόμμα.
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ένα 24ωρο μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι τρεις, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές για να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό, με τον Δ. Βίτσα ωστόσο να ρίχνει λάδι στη φωτιά αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημιουργία νέου κόμματος.
Πηγές της Κουμουνδούρου επανέλαβαν πως «κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους», σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί «υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας» και προειδοποιώντας ότι «τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές», καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του, και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία».
«Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του», σημείωσαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη θέση πως δεν υπάρχει σεβασμός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη αλλά και στην εκλογή από τη βάση διατύπωσε νωρίτερα την Τρίτη 24/10  και η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, η οποία σχετικά με τις περιπτώσεις Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, είπε υπάρχει μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.
«Τα όργανα, με βάση τις καταστατικές προβλέψεις, θα αποφανθούν. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Αυγέρη, η οποία αναφέρθηκε και στην παραπομπή των Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με την πρόταση διαγραφής.
Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Open ανέφερε πως«ξεπεράστηκαν τα όρια κριτικής στο νέο πρόεδρο από τη μια πλευρά και βεβαίως δεν μπορεί αυτοί που επικαλούνται τις συζητήσεις εντός των κομμάτων και εντός των οργάνων, όργανο να εννοούν δημοσιογραφικές εκπομπές. Πρέπει να σχολιάζουμε εκεί που πρέπει να το κάνουμε. Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτό, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι»
«Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά για να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Δε χωρά αμφιβολία ότι είναι μια πολύ αυστηρή πρόταση. Από την άλλη όμως, έχει ο καθένας και ιδίως ο πρόεδρος την ευθύνη να μην πάμε σε διαδικασία πλήρους ρευστοποίησης», ανέφερε ο Κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8,.
«Και πιστεύω ότι θα είναι ένα ολέθριο λάθος η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ολοταχώς προς διάσπαση διατύπωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  Γ. Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας πως γίνεται πόλεμος φθοράς και ότι είναι στα σκαριά, νέο κόμμα.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Οι 3 επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος- Δεν υπάρχει σεβασμός, οργή στους πολίτες η  ομολογία για δημιουργία νέου κόμματος

Συγκεκριμένα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι «οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς. Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να συναντηθεί μόνο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης.
Κι ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας. Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.
Στην πρόσφατη εκλογή προέδρου πολλά μέλη αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος ψήφισαν άλλους υποψήφιους και όχι τον κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Την άλλη μέρα όμως σεβάστηκαν το αποτέλεσμα όπως επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία και στέκονται στο πλευρό του νέου προέδρου. Οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές. Αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα. Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση. Η κριτική έχει όρια τα οποία κάποιοι τα έχουν υπερβεί προ πολλού, όπως σωστά ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη.
Οι κ.κ. Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος.
Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης