Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με Κεραμέως για την αξιολόγηση στο Δημόσιο: Θα αντιμετωπιστούν παθογένειες του παρελθόντος

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με Κεραμέως για την αξιολόγηση στο Δημόσιο: Θα αντιμετωπιστούν παθογένειες του παρελθόντος
Ολοκληρώθηκε σήμερα η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους
Σχετικά Άρθρα
Για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά το νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του δημοσίου τομέα ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.
Η κα Κεραμέως τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και πως με τη νέα αξιολόγηση θα αντιμετωπιστούν παθογένειες του παρελθόντος.
Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους.
Το νομοσχέδιο αφορά περισσότερες από 600 θέσεις Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθύνοντων και Εντεταλμένων Συμβούλων σε φορείς του Δημοσίου Τομέα (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου για τα οποία η επιλογή των διοικήσεων ανήκει στην Κυβέρνηση).
Συμπεριλαμβάνονται νομικά πρόσωπα των οποίων οι αρμοδιότητες εκτείνονται σε όλη την επικράτεια (π.χ. Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης), νομικά πρόσωπα των οποίων οι αρμοδιότητες έχουν όλως ειδικό χαρακτήρα ή εκτείνονται σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας (π.χ. δημόσιες βιβλιοθήκες, αθλητικά κέντρα) και τα νοσοκομεία.
Στους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου είναι η αναβάθμιση των απαιτήσεων για κάθε θέση, ώστε τα στελέχη που θα επιλέγονται να έχουν αυξημένα προσόντα και ικανότητες, η ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, η αποτελεσματικότητα του συστήματος μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών και η αξιολόγηση των διοικήσεων, ώστε αν επιτυγχάνουν τους στόχους τους να ανταμείβονται οικονομικά, και αν δεν τους επιτυγχάνουν, να αντικαθίστανται.

www.bankingnewes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης