Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν υπάρχει σεβασμός στον Κασσελάκη και στην εκλογή από τη βάση

Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν υπάρχει σεβασμός στον Κασσελάκη και στην εκλογή από τη βάση
Υπάρχουν πολλοί που δεν ψήφισαν τον Κασσελάκη, αλλά σέβονται τις διαδικασίες είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως δεν υπάρχει σεβασμός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη αλλά και στην εκλογή από τη βάση διατύπωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, η οποία σχετικά με τις περιπτώσεις Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, υπάρχει μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.
«Τα όργανα, με βάση τις καταστατικές προβλέψεις, θα αποφανθούν.
Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Αυγέρη, η οποία αναφέρθηκε και στην παραπομπή των Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με την πρόταση διαγραφής.

Έλλειψη σεβασμού

«Μέχρι χθες το βράδυ ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με μια εξάντληση υπομονής και ανοχής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλω να θυμίσω ότι υπήρχαν συναντήσεις με τους συντρόφους.
Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή.
Ήταν από τις πρώτες συναντήσεις που έκανε.
Προσπάθησε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και κυρίως να δοθεί το νεύμα και στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην προοδευτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι ακριβώς γίνεται αυτό το πράγμα.
Δυστυχώς όμως, απ ό,τι φαίνεται, εδώ δεν έχουμε μόνο μια έλλειψη σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα, τις διαδικασίες και την ίδια τη διαδικασία, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό, δηλαδή εκλογή από τη βάση.
Αλλά να μου επιτρέψετε να πω ότι έχουμε και μια έλλειψη σεβασμού και προς το πρόσωπο του Προέδρου αλλά και των υπολοίπων μελών του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε η κα.Αυγέρη.

Υπάρχει ηγεσία

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ηγεσία.
Μπορεί σε κάποιους να αρέσει, μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, γιατί αυτό δεν είναι συμβατό με αυτό που είχαν στο μυαλό τους.
Αλλά αυτή είναι η απόφαση.
Ας αφήσουμε τα πράγματα και την ίδια τη ζωή να αποδείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει πολιτική;
Μέχρι στιγμής όλοι όσοι καμώνονται ότι τους ενδιαφέρει η πολιτική, δεν επέτρεψαν ούτε να διατυπωθεί η πολιτική πρόταση και το σχέδιο, ούτε πολύ περισσότερο να έχουμε εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη και στο πεδίο» τόνισε η κα.Αυγέρη, αναφέροντας πως «πολλοί δεν ψήφισαν Κασσελάκη αλλά σέβονται τις διαδικασίες».

Δεν μπορείς να λες ότι το κόμμα είναι διεφθαρμένο

Όπως είπε η κα.Αυγέρη, «δεν μπορείς να λες ότι το κόμμα σου, το κόμμα στο οποίο ανήκεις, είναι διεφθαρμένο».
«Δεν μπορείς να αποκαλείς το κόμμα σου τσόντα.
Τότε πως παραμένεις σε αυτό το κόμμα και την ίδια στιγμή να προγράφεις τη δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα και μάλιστα να του δίνει και όνομα από την τηλεόραση
Η εικόνα έχει δημιουργηθεί όχι με επισπεύδοντα τον νέο πρόεδρο, αλλά με κάποιους και κάποιες που δεν έχουν βολευτεί σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι και αυτή είναι η διαδικασία.
Κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατόν για να δείξουν ότι δεν τους αρέσει, αλλά φύγανε από αυτό και κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατόν για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ και σε πολύ εύκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη.
Αυτή είναι η ουσία» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως σε αυτή τη συγκυρία ο «ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μείνει όρθιος, ενωμένος, δυνατός και να αποτελεί πρόταση και καταφύγιο για τον κόσμο που θέλει αλλαγή».

Ελιτίστικη προσέγγιση

Κληθείσα να σχολιάσει το περιεχόμενο του κειμένου της «Ομπρέλας» η κα.Αυγέρη τόνισε ότι «εάν δείτε το κείμενο το συγκεκριμένο, επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτη η διαδικασία».
«Επειδή μιλάμε για καταστατική προσήλωση, χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη η διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση.
Υπάρχει πιο τρανή απόδειξη για το πόσο ελιτίστικη είναι αυτή η προσέγγιση αλλά και πόσο παραβαίνει την ίδια την καταστατική πρόβλεψη;» διερωτήθηκε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης