Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Σε φαύλο κύκλο εσωστρέφειας ο ΣΥΡΙΖΑ που αν συνεχιστεί οδηγεί σε αδιέξοδο - Ολέθριο λάθος η διάσπαση

Ζαχαριάδης: Σε φαύλο κύκλο εσωστρέφειας ο ΣΥΡΙΖΑ που αν συνεχιστεί οδηγεί σε αδιέξοδο -  Ολέθριο λάθος η διάσπαση
"Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει χθες", είπε χαρακτηριστικά ο  Κ. Ζαχαριάδης
Σχετικά Άρθρα
«Στην πολιτική κατά τη γνώμη μου τίποτα δεν είναι προσωπικό, όλα είναι πολιτικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη να γίνει σοβαρή και με σχέδιο αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατάσταση που βρίσκεται, δεν το κάνει και αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Φλεβάρη με αυτό τον τρόπο», υπογράμμισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με φόντο τις εσωκομματικές εξελίξεις και τις διαγραφές τριών στελεχών του κόμματος το προηγούμενο 24ωρο (23/10) από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Μιλώντας για τη διαγραφή του Δ. Βίτσα και τα όσα δήλωσε μετά, ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ανέφερε πως «με όλο τον σεβασμό και στην ιστορική διαδρομή του αγαπημένου συντρόφου και φίλου Δημήτρη Βίτσα και σε όλους που μετέχουμε σε αυτό το διάλογο, είναι άλλο το δημόσιο βήμα του ραδιοφώνου στο Πρώτο Πρόγραμμα, άλλο το τηλεοπτικό βήμα της ΕΡΤ, άλλο το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Πολιτικής Γραμματείας του Συνεδρίου. Όταν ένα κόμμα μπαίνει σε μια διαδικασία συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Πολιτικής Γραμματείας ή κάνει συνέδριο, προφανώς έχει εσωτερικές αντιθέσεις, προφανώς έχει διαφορετικές απόψεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει να κάνει αντιπολίτευση και όλη την ώρα αυτοβασανίζεται και αυτομαχαιρώνεται»
«Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει χθες. Και πρέπει να εξαντληθούν τα όρια και τα περιθώρια να γεφυρωθεί πρώτα από όλα το ψυχολογικό χάσμα. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα αυτή την στιγμή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Μίλησε για μια πάρα πολύ δύσκολη συνθήκη και τόνισε ότι το κόμμα έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας που αν συνεχιστεί οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο.

Κάκιστη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ

«Το αντικειμενικό πρόβλημα που προκύπτει είναι μια κάκιστη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στα μίντια, λες και συνεδριάζει σε έντονη κατάσταση η Πολιτική Γραμματεία, η Κεντρική Επιτροπή. Όλα τα κόμματα στο εσωτερικό τους έχουν αντιθέσεις. Κανένα κόμμα στο δημόσιο λόγο του δεν παρουσιάζει την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.
Κατά τον ίδιο, οι διαφορές στο εσωτερικό είναι «συνθέσιμες».

Ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά για να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Δε χωρά αμφιβολία ότι είναι μια πολύ αυστηρή πρόταση. Από την άλλη όμως, έχει ο καθένας και ιδίως ο πρόεδρος την ευθύνη να μην πάμε σε διαδικασία πλήρους ρευστοποίησης».
«Και πιστεύω ότι μπορούμε να παραμείνουμε όλοι μαζί. Και πιστεύω ότι θα είναι ένα ολέθριο λάθος η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.
Υπενθύμισε ότι «όταν η ΝΔ το 2012 είχε βρεθεί σε δεινή εκλογική θέση και πήρε ιστορικά χαμηλό ποσοστό περίπου στο 19%, τότε όλοι μαζί συσπειρώθηκαν, επέστρεψαν στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι που είχαν φύγει, μπήκαν όλοι μαζί μπροστά, κέρδισαν τις εκλογές, μετά έχασαν, αλλά συγκροτήθηκαν ξανά. Δηλαδή λειτούργησε ένα ένστικτο πολιτικής επιβίωσης στη Νέα Δημοκρατία που είναι η μεγάλη αντίπαλη παράταξη». «Λοιπόν, επειδή βρισκόμαστε σε μια αντίστοιχα δύσκολη κατάσταση, πρέπει να επιδείξουμε το ίδιο ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης. Δεν υπάρχει περιθώριο» συμπλήρωσε.

Όλοι να πάρουν τον αυτονόητο χρόνο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος πόλος της Αριστεράς, του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου. Εκεί τοποθετείται και ιδεολογικά και πολιτικά. Έχει μια ηγεσία η οποία έναν μήνα που κέρδισε τις εκλογές. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να πάρουν τον αυτονόητο χρόνο για μικρότερο η περισσότερο διάστημα, να βρουν μια περπατησιά, έναν βηματισμό και να κριθούν», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.
Εξέφρασε την άποψή του ότι «η κρίση γίνεται πάντα στο κοινωνικό πεδίο και όχι στο εσωκομματικό. Στις ευρωπαϊκές εκλογές για αρχή και στη συνέχεια στις εθνικές εκλογές».
Όπως είπε, «και ο Αλέξης Τσίπρας όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πήρε χρόνο και κρίθηκε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, λέω για τις πρόσφατες αλλαγές ηγεσίας στα κόμματα. Εν πάση περιπτώσει, έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο πολιτικά ήταν καθαρό και η διαφορά του. Από εκεί και πέρα να εργαστούμε όλοι μαζί γιατί το μεγάλο εμείς νομίζω μας υπερβαίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης