Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου – Εγώ με τον Τσίπρα και άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές

Βίτσας: Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου  – Εγώ με τον Τσίπρα και άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές
«Δεν έχω καμία διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Δ. Βίτσας
Σχετικά Άρθρα
«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος είναι μεταξύ των τριών στελεχών του κόμματος που διέγραψε το προηγούμενο 24ωρο (23/10), ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media.
«Κανένας δεν θέλει να φύγει από το σπίτι του, ιδιαίτερα εάν έχει ματώσει για να το φτιάξει. Όμως η υποταγή δεν είναι επιλογή. Αν κάποιος μου πει “θα μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα το βουλώνεις, ε δεν γίνεται», δήλωσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Ακόμη, ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι «δεν έχω καμία διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ για τα υπονοούμενα που άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, για τον ίδιο στην ανάρτηση διαγραφής, σχολίασε με νόημα πως «αυτά είναι βαριές κουβέντες που λέγονται...».
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «έχουμε μπροστά μας καταστατικές διαδικασίες», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές».
Ο κ. Βίτσας ερωτηθείς εάν είχαν γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».
Υπενθιυμίζεται ότι η πρώτη αντίδραση του κ. Βίτσας λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήταν μέσω ανάρτησής του στο Facebook, αναφέροντας «μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…».
β.JPG
Πρώτη φορά πρόεδρος κάποιος που μόλις έγινε μέλος

Όπως είπε, «είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος»
«Για να γίνει κάποιο μέλος της Eπιτροπής Δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος, αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρος και 2 ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει», σημείωσε.

Ο Κασσελάκης εξελέγη χωρίς να πει τις απόψεις του

Ο κ. Βίτσας μιλώντας στο mega σημείωσε για τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν είναι καλό να αντιγράφει την πρακτική που έκανε ένα κόμμα μία άλλη εποχή».
Υπογράμμισε πως «η ομιλία του προέδρου έδειχνε την αντίληψή του σε σχέση με το τι είναι και τι δεν είναι νέο. Πρέπει να δει τι κάνουν οι επιστήμονες, να δει τη νέα εργατική τάξη, να δει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνολογικά επιτεύγματα. Ο Κασσελάκης εξελέγη χωρίς να πει τις απόψεις του. Παρουσίαζε ένα lifestyle που έπιασε. Είμαστε και λίγο αγαθοί, δεν τα ψάχνουμε τα πράγματα. Αυτό που λέει το καταστατικό είναι πως ο καθένας μπορεί να ζητήσει να πάει κάποιος στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου είναι 15 μέλη. Θα πρέπει να ψηφίσουν τα 10 και εάν ψηφίσει τότε πηγαίνει στην Πολιτική Γραμματεία και εάν και εκεί ψηφιστεί υπέρ τότε πάει στην Κεντρική Επιτροπή».
Σημείωσε ακόμη πως «αυτό το νέο δικαίωμα του προέδρου να διαγράφει οποίον θέλει ή όποιον νομίζει πως κάτι έκανε, δεν βοηθά το κόμμα να είναι σύγχρονο και δημοκρατικό. Τι μου λες μετά σε σέβομαι, γιατί είχαμε αποκτήσει μία σχέση. Είναι σαν να με κοροϊδεύεις και εμένα και το κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την ανάρτηση 5 η ώρα Ελλάδος, ενώ για δύο ώρες πριν, συζητούσα με μεγάλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μου είπε τίποτα, όπου φαντάζομαι δεν το ήξερε. Μετά με ενημέρωσαν κάποιοι σύντροφοι. Στην ανάρτηση αναφέρεται πως και οι τρεις «πολεμούσαμε» με το κόμμα από μέσα τα τελευταία 5 χρόνια. Λένε πως «πολεμούσαμε» τον Τσίπρα, δεν το έχει πιει ο Τσίπρας και το λέει ο νέος πρόεδρος. Δεν έχει ιδία αντίληψη ο Κασσελάκης, είναι τόσα χρόνια στην Αμερική, είναι ό,τι το πει ο ένας και ο άλλος, αλλά φαντάζομαι έχει την εξυπνάδα να ζητήσει να δει τα αποσπάσματα με τα όσα έχουμε πει . Δεν μίλησα για τον σχηματισμό του νέου κόμματος».
Σε σχέση με το νέο όνομα του κόμματος ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε πως δεν ανακοίνωσε κάποιο όνομα , αλλά απάντησε στην ερώτηση λέγοντας πως από τις πιθανότητες που υπάρχουν, η μία είναι «να μας διαγράψουν όλους και να πάνε 1.000 άτομα στο Συνέδριο».
«Το είπα περιπαικτικά και γνωρίζοντας πώς δουλεύουν οι δημοσιογράφοι. Τηλεφωνιόμαστε μεταξύ μας με όσους έχουμε πρόβλημα. Μάλιστα, στο καταστατικό μας αναφέρεται και επιτρέπεται η ύπαρξη ομάδων και τάσεων με στόχο να καλυτερεύσει το κόμμα. Δεν έχουμε συζητήσει για σχηματισμό άλλου κόμματος. Το ότι δεν συμφωνεί κάποιος, δεν σημαίνει πως θα φύγουν. Υπάρχουν οι 16 που ψήφισαν ενάντια στην πρόταση του προέδρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης