Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορυφώνεται το δράμα στον ΣΥΡΙΖΑ, εισέρχεται σε τροχιά διάσπασης - «Τη διοίκηση του φρενοκομείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι»

Κορυφώνεται το δράμα στον ΣΥΡΙΖΑ, εισέρχεται σε τροχιά διάσπασης - «Τη διοίκηση του φρενοκομείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι»
Προς κορύφωση οδεύει το εσωκομματικό «δράμα» του ΣΥΡΙΖΑ
Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του πρώην κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Καμμένου, ο οποίος με ιδιαιτέρως δηκτικό τρόπο χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν στη μείζονα αντιπολίτευση φρενοκομείο του οποίου τη διοίκηση ανέλαβαν οι τρόφιμοι…
«Ως τέως εταίρος δηλώνω ότι την διοίκηση του φρενοκομείου την ανέλαβαν οι τρόφιμοι…» λέει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) σχολίασε στο Twitter…

Και παρότι, θα λέγαμε, πως η διατύπωσή του κυμαίνεται στο φάσμα της υπερβολής, το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεταμένο, με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, έως και προσβολές.
Πλέον η διάσπαση φαίνεται στον ορίζοντα… με την εσωκομματική αντιπολίτευση να αμφισβητεί ανοιχτά τον πρόεδρο του κόμματος…
Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου έκανε την αρχή καθώς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.
Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο «Νέστωρ» Νίκος Φίλης, ο οποίος με αφορμή την παραίτηση Κούλογλου, έθεσε θέμα ηγεσίας.
Ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία κάλεσε τον Στέλιο Κούλογλου να παραδώσει την έδρα, κάτι που ο ίδιος όμως αρνήθηκε, αλλά και ερώτημα στον Νίκο Φίλη ζητώντας του τον λόγο «γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ».
Σκληρή δήλωση κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε και η ΕΦΣΥΝ., μέσω του αρθρογράφου της Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος ανέφερε «Η πολιτική συνέπεια του κ. Κασσελάκη και η ευθύτητα με την οποία διατυπώνει τις θέσεις του τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν αντικειμένο της δικής μου κριτικής.
Είναι απολύτως δικαίωμά του να επιμένει σε αυτά που πίστευε από τότε. Αρκεί να μην προσπαθεί να κρύψει αυτά που δεν κρύβονται».
Σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή την διαγραφή Τζουμάκα, άφησε και ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.
Στον Νίκο Φίλη απάντησαν, επίσης, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, και ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο Παύλος Πολάκης ούτε λίγο ούτε πολύ του έδειξε την πόρτα της εξόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά «Νίκο Φίλη, άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει», ενώ ο Νίκος Καρανίκας τόνισε πως «Ο συκοφάντης έχει αποβληθεί από το κόμμα».


Με τον Γιάννη Ραγκούση επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ώστε να εκφράσει την υποστήριξή του με στόχο τον εντοπισμό του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έγραφε ανακρίβειες για τον πρώην υπουργό, με τον τελευταίο να εκφράζει την υποστήριξή του.
Για τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, θέση πήρε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, η οποία είπε πως «Δεν αμφισβητείται απλώς ο Κασσελάκης αλλά η διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση».
Τέλος, χαρακτηριστική ήταν η θέση που πήρε η Έλενα Ακρίτα: Κουράσαμε…

«Κάποιοι σχεδιάζουν νέο κόμμα»

«Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για τη δημιουργία νέου κόμματος» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, επόμενο crash test για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση της Κ.Ε., 11- 12 Noεμβρίου, ενώ ο Κασσελάκης αναμένεται να επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται μέσα στη βδομάδα και πρόκειται να μιλήσει στον Economist στις 26 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης