Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ έρχεται για να καλύψει το κενό αντιπολίτευσης

Kατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ έρχεται για να καλύψει το κενό αντιπολίτευσης
Δουλεύουμε συστηματικά για να είμαστε η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην ΝΔ είπε ο κ.Κατρίνης
Το ΠΑΣΟΚ έρχεται να καλύψει το κενό της αντιπολίτευσης είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης αναφέροντας πως «δουλεύουμε συστηματικά για να είμαστε η ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ».
«Προφανώς δεν αποδεχόμαστε την λογική που λέει ότι υπάρχει κενό αντιπολίτευσης, λόγω της περιδίνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ ασκεί αντιπολίτευση με προτάσεις και θέσεις κι όχι απλά με κραυγές και διαπιστώσεις.
Επιμένουμε να βάζουμε στο τραπέζι τα ζητήματα της καθημερινότητας, την ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια, το θέμα της κοινωνικής κατοικίας, τη δημόσια υγεία, αλλά και το ζήτημα της παιδείας, το οποίο άνοιξε χθες με πρωτοβουλία του προέδρου μας.
Εμείς δουλεύουμε σταθερά και εντατικά, ώστε στις επόμενες εκλογές να είμαστε η ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην Νέα Δημοκρατία.
Αυτό θέλει χρόνο και κοινωνικές δυνάμεις που θα πορευτούν μαζί μας κι όχι συμφωνίες κορυφής, επειδή κάποιοι αναζητούν δήθεν συγκλίσεις και συμπορεύσεις.
Βεβαίως, υπάρχουν συγκλίσεις σε επίπεδο βάσης που οδηγούν σε νικηφόρα αποτελέσματα, όπως στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά υπάρχουν και προγραμματικές προτάσεις που μπορούν να τύχουν ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής.
Εμείς συζητούμε τις προτάσεις αυτές με τις κοινωνικές δυνάμεις που παραδοσιακά εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ, για να δημιουργήσουμε τους όρους μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Κατρίνης.

Για ακρίβεια

Σχετικά με την αδυναμία της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την ακρίβεια ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι «η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να υπάρχει και η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη».
«Τα πρόστιμα για την αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο-Αύγουστο ήταν μηδενικά και τον Σεπτέμβριο ασήμαντα.
Από τα δεδομένα της οικονομίας προκύπτει ότι το πρώτο οκτάμηνο του 2023 τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους ήταν επιπλέον 865 εκατ. από τον στόχο που είχε τεθεί.
Η κυβέρνηση μας έλεγε ότι κρατάει ψηλά το ΦΠΑ στην αγορά, ώστε μέρος των εσόδων να δίνεται στους ευάλωτους οικονομικά πολίτες.
Τι συμβαίνει όμως;
Έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εισπράττει έσοδα από τη φορολογία αρκετά περισσότερα από αυτά που είχε υπολογίσει και ταυτόχρονα καταργεί το Market Pass, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους πολίτες, ενώ πρόστιμα δεν επιβάλλονται.
Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια για 22 μήνες στον πληθωρισμό τροφίμων, ενώ τον Σεπτέμβριο ήταν πρώτη στην Ε.Ε. στην αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή, λόγω των ανατιμήσεων στα τρόφιμα.
Από την άλλη, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's που μας έδωσε την επενδυτική βαθμίδα, λέει, ότι είμαστε ουραγοί στην υγεία και στην απονομή δικαιοσύνη, όταν η κυβέρνηση έλεγε προεκλογικά ότι θα κάνει αλλαγές στην υγεία και μεταρρυθμίσεις στην δικαιοσύνη.
Και αυτή η υστέρηση έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ.Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης