Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαίνεται ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Κούλογλου: Αμφισβητούσε και τον Τσίπρα

Μαίνεται ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Κούλογλου: Αμφισβητούσε και τον Τσίπρα
Ο Στ. Κούλογλου έχει ζημιώσει και στο παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Σχετικά Άρθρα
Για παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων του Στ. Κούλογλου σε κρίσιμες στιγμές, «επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του» κάνουν λόγο πηγές από την Κουμουνδούρου, με φόντο την επιστολή αποχώρησης του ευρωβουλευτή από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την άρνησή του να παραδώσει την έδρα.
Ο κ. Κούλογλου σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Κόκκινο» ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές «αν υπάρξει παράταξη που να τον εκφράζει».

Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Κούλογλου «τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως πρωθυπουργός ο σ. Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».
«Αποδυνάμωσε έτσι την ίδια τη θέση, το πολιτικό μήνυμα, το κύρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και εμφάνισε το κόμμα ως πολιτικό οργανισμό σε σύγχυση» , κατά τις ίδιες πηγές από την Κουμουνδούρου, που προσθέτουν πως «ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είχε εμφανιστεί στη ΔΕΘ με μια συγκροτημένη πρόταση αντιμέτωπος όχι μόνο με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και με μια έντονη μιντιακή «δυσανεξία», ο Στ. Κούλογλου μίλησε για «ισοπαλία» Μητσοτάκη-Τσίπρα, εμφανιζόμενος σε ρόλο δημοσιογράφου - σχολιαστή και όχι ως συστατικό μέρος ενός πολιτικού συνόλου, με συγκεκριμένο στόχο και σημαντικές συλλογικές μάχες να κερδίσει».
«Ήταν μια ακόμη κρίσιμη παρέμβαση που αποδυνάμωσε συνολικά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη ΔΕΘ, δημιουργώντας εμπόδια στην προσπάθεια συνομιλίας του με την κοινωνία και ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας του» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης