Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Στοχεύουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές - Ο λαός αποδοκίμασε την αλαζονεία Μητσοτάκη

Ανδρουλάκης: Στοχεύουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές -  Ο λαός αποδοκίμασε την αλαζονεία Μητσοτάκη
«Στόχος μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, το προοδευτικό μας πρόγραμμα να είναι σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Σίγουρα οι ευρωεκλογές είναι ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός. Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτόν θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο N. Ανδρουλάκης
«Ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε την αλαζονεία και το συγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αντιμετωπίζει ως λάφυρο και το κράτος και την αυτοδιοίκηση.
Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα ότι δεν θέλουν μία αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως το «μακρύ χέρι» του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά μια αυτοδιοίκηση που βελτιώνει την καθημερινότητά τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ανέφερε πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είχαν θέσει ως στόχο 13 στις 13 περιφέρειες και 3 στους 3 μεγάλους δήμους στη χώρα. Στην προσπάθειά τους να «βάψουν» για άλλη μια φορά τον χάρτη μπλε, δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόμα και με το σκοτάδι. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Α. Μπέος στον Βόλο, τον οποίο στήριξαν δημόσια υπουργοί της κυβέρνησης με την παρουσία τους στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, και ο ίδιος ανταπέδωσε στηρίζοντας τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό.
Το αποτέλεσμα όχι μόνο δεν είναι αυτό που είχε τεθεί ως στόχος, αλλά είναι πολύ χειρότερο από αυτό του 2019 και στους Δήμους και στις Περιφέρειες».
Εξήγησε ότι «στις αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνονται οι παρατάξεις της αυτοδιοίκησης για το έργο τους και το πρόγραμμά τους. Διαχρονικά όμως οι πολίτες στέλνουν και πολιτικά μηνύματα. Οι υποψήφιοι της ΝΔ, που ηττήθηκαν, δεν έπεισαν. Στην ήττα τους όμως καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το ευρύτερο πολιτικό κλίμα, που καλλιεργήθηκε από την αναποτελεσματική διαχείριση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες».
Κατά τον ίδιο «η ακρίβεια συνεχίζει να ροκανίζει το εισόδημα τους, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό της απληστίας, όπου τα κέρδη κάποιων μεγάλων εταιρειών πολλαπλασιάζονται, ενώ οι πραγματικοί μισθοί μειώνονται.
Είδαν την πλήρη αδυναμία του «επιτελικού κράτους» να τους προστατεύσει από τις καταστροφικές επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων.
Ακροδεξιούς χούλιγκαν να διασχίζουν ανενόχλητοι τα Βαλκάνια και να δολοφονούν έναν νέο στο κέντρο της Αθήνας.
Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία συμμαχούσε με τον κ. Βελόπουλο με μόνο στόχο την άλωση των ανεξάρτητων αρχών.
Όλα κινούνται στη λογική του "όπου βγει", με αναξιοκρατία και πελατειακές λογικές αρκεί να κρατάμε σφιχτά στα χέρια μας την εξουσία. Αυτή είναι η νοοτροπία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πολίτες είδαν, λοιπόν, και αποφάσισαν».
Ακόμη, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πώς επιχείρησε να απαξιώσει το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, όπου οι υποψήφιοι που στήριξε η ΝΔ έχασαν, ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε πώς δείχνει αλαζονεία με το «να γυρνά την πλάτη στη λαϊκή ετυμηγορία, να ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να κομπάζει για επιτυχίες στις οποίες ήταν απλώς παρατηρητής».

Για ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την σημαντική επιτυχία της τακτικής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.
Όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ στήριξε ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης δίπλα στον πολίτη, δίνοντας το περιθώριο να φτιαχτούν σχήματα διευρυμένα από τα κάτω και αυτό επιβραβεύτηκε επιβεβαιώνοντας τη δυναμική και σταθερά ανοδική του πορεία. Γι' αυτόν τον λόγο, πρόσωπα που προέρχονται από την παράταξη μας εκλέχτηκαν δήμαρχοι σε περισσότερους από 100. Αυτό ήταν το δεύτερο βήμα μετά το πρώτο και πολύ σημαντικό των εθνικών εκλογών. Το επόμενο διάστημα, ως ΠΑΣΟΚ θα αναδείξουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το δικό μας προοδευτικό και αξιόπιστο πρόγραμμα, που θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Έτσι μόνο θα πετύχουμε την ολική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών».
«Χαιρόμαστε γιατί το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά από πάνω από 10 χρόνια βρίσκεται σε μία σταθερά ανοδική πορεία. Μια πορεία που μας γεμίζει ευθύνη να ανταποκριθούμε με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή στις αυξημένες απαιτήσεις του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Περί συζητήσεων για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την συζήτηση που ξεκίνησε για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νίκες στο δήμο της Αθήνας και στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξεκαθάρισε πως «οι παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής είναι ατελέσφορες και απωθητικές για τους πολίτες. Όσοι εργάζονται καθημερινά προτείνοντας λύσεις για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, προσφέρουν τα μέγιστα στην ενότητα και την προοπτική της δημοκρατικής παράταξης». Κάλεσε δε, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τη πρότασή του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τις ευθύνες σχετικά με τη τραγωδία των Τεμπών στις οποίες αναφέρεται το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Στόχος οι επόμενες εθνικές εκλογές, ενδιάμεσος οι ευρωεκλογές

«Στόχος μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, το προοδευτικό μας πρόγραμμα να είναι σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Σίγουρα οι ευρωεκλογές είναι ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός. Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτόν θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «έγινε σαφές ότι έχουμε τη συνταγή και τα υλικά, που είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία. Για εμάς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός που στο βωμό για την κατάκτησή της θα θυσιάζονται η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, η δημοσιονομική σταθερότητα».

Για Μέση Ανατολή

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε έντονη ανησυχία για τον νέο κύκλο βίας στη Μέση Ανατολή.
«Οι απίστευτης βιαιότητας τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς πριν από δύο εβδομάδες άνοιξαν έναν νέο κύκλο βίας σε μία εύφλεκτη περιοχή. Οι επιθέσεις αυτές, με δολοφονίες και απαγωγές αμάχων, που η βαρβαρότητά τους θύμιζε σε πολλά τον ISIS, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά αντιθέτως τον υπονομεύουν. Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί και να προστατεύσει τους πολίτες του. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στη ζωή των αμάχων. Άλλο πράγμα η άμυνα και άλλο η εκδίκηση», σημείωσε.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποφύγουμε την επέκταση της σύγκρουσης, μια εξέλιξη που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες.
Πάγια θέση μας είναι ότι για να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή , πρέπει να γίνουν σεβαστά το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αφορούν το Παλαιστινιακό», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης