Τελευταία Νέα
Πολιτική

Και ξαφνικά… έντονη κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό: Τι συζήτησαν Τσίπρας – Παπανδρέου στο Στρασβούργο

Και ξαφνικά… έντονη κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό: Τι συζήτησαν Τσίπρας – Παπανδρέου στο Στρασβούργο
Η συνάντηση έγινε μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ενώ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός της νίκης του Χάρη Δούκα στις εκλογές στο Δήμο Αθηναίων
Σχετικά Άρθρα
Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν στο Στρασβούργο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ μιλούν για μια συζήτηση στο μπαρ του ξενοδοχείου όπου έμενε όλη ελληνική αποστολή, με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς να συζητούν στο μπαρ πίνοντας μπύρες, γράφει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ενώ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός της νίκης του Χάρη Δούκα στις εκλογές στο Δήμο Αθηναίων.
Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος που είχε χαιρετίσει την «ανατροπή που προέκυψε από τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων» ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Όταν ενώνουμε τις προοδευτικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο με γνώσεις με όραμα μπορεί να γίνει η ανατροπή», είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός.
Εν μέσω σεναρίων για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει να τηρεί αποστάσεις και να μιλά για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων από τη βάση και μέσα από συμφωνίες κορυφής.

Συνάντηση με φόντο την πορεία της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνάντηση αποκτά επιπροσθέτως ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται σε μία περίοδο, που φαίνεται αναπότρεπτη η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε διάσπαση ενώ πλέον είναι αμφίβολο εάν το κόμμα θα φτάσει ενωμένο μέχρι το Συνέδριο το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 23-25 Φεβρουαρίου.
Οι δύο παρατάξεις που έχουν διαμορφωθεί δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους καθώς σε μια σειρά από ζητήματα δεν υπάρχει σύγκλιση των απόψεων.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται σηκώνει το γάντι και επισημαίνει ότι οι διαφωνούντες θα υποστούν την ποινή της διαγραφής.. αλλά και δεν θα περιληφθούν στα ψηφοδέλτια.

Θερμό επεισόδιο Πολάκη - Σκουρλέτη

Εξάλλου νέα κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε, το Σάββατο (21/10), με τον Παύλο Πολάκη να απαντά στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος κατηγόρησε τον Κρητικό βουλευτή για «αντιεπιστημονικά πράγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας» σε συνέντευξή του στον ANT1.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε το εξής: «Άκου, Πάνο Σκουρλέτη! Επειδή σήμερα ξεπέρασες τα όρια σε προσωπικό επίπεδο με εμένα, τολμώντας να πεις πως «πρόβαλλα αντιεπιστημονικές αποψεις»!
Επειδή σε σχέση με τις γνώσεις μου και την επιστήμη μου δεν δέχομαι καμία αμφισβήτηση και δη από άσχετους, να σε ενημερώσω πως αυτές τις τελευταίες 10 ημέρες και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ και τρέχω πολύ, εγώ έκανα τα παρακάτω τρία χειρουργεια (δείξ' τα σε κάποιον να σου πει αν ενας "μη επιστήμονας" τα κάνει): Κολεκτομη σε όγκο ορθοσιγμοειδούς (φωτό 3), τραυματική κήλη υπερκυστική που είχαν αποτύχει δυο χειρουργοί σε τρεις επεμβάσεις να τη διορθώσουν (φωτό 4), βραγχιακή κύστη σε νέα ασθενή μεγάλου μεγέθους που ακουμπούσε στα μεγάλα αγγεία του τραχήλου (φωτό 5).
Βάζω μόνο φωτογραφίες από τις αξονικές, στη διάθεσή σου και τα βίντεο των επεμβάσεων για να δεις πόσο δύσκολη δουλειά είναι και να είσαι πιο σεμνός».
Ακόμα, ο κ. Πολάκης πρόσθεσε: «Το κάνω πρώτη φορά αυτό, αλλά δεν ανέχομαι άλλο άσχετοι και ανεπάγγελτοι να με κριτικάρουν για τις γνώσεις μου και την ικανότητά μου σε μια προσπάθεια να με απαξιώσουν και πολιτικά!
Γιατί εγώ συνεχίζω να δουλεύω και να ασκώ την Ιατρική παρόλη την άλλη καθημερινή αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, που ασκώ 4 χρόνια τώρα! Εσύ τι ακριβώς κάνεις;
Γιατί εγώ είχα αξία και πριν από τα αξιώματα και θα έχω και μετά από αυτα!
Μερικοί-μερικοί είχατε πριν ή θα έχετε μετά;».
Τέλος, ο Παύλος Πολάκης επεσήμανε το εξής: «Θέλουμε να συσπειρώσουμε την κοινωνία και τους ανθρώπους της πραγματικής γνώσης και επιστημοσύνης και όχι τους δήθεν και τους τίποτα που "και εμείς θα βάζαμε"!
Κατάλαβες, Πάνο Σκουρλέτη; Υ.Γ.: Για τα άλλα, σε άλλη ανάρτηση. Τώρα απάντησα, γιατί ξεχείλισε το ποτήρι για την επιστημονική μου αξία!».

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να είναι ενωτικός, μας επιτίθεται. Υιοθέτησε τη διχαστική προσέγγιση. Κακώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι κάποιοι σαν εμένα κάναμε face control ή είχαμε “αριστερόμετρο”. Ο κ. Κασσελάκης εγκάλεσε όσους έκαναν πράξη το “πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα” . Ποιος; Αυτός που ούτε καν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το 2012», τόνισε ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 μίλησε για «πολύ δύσκολη και στενόχωρη» την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην κόντρα Κασσελάκη – Τζουμάκα, αλλά και στη μετάθεση του συνεδρίου του κόμματος για τον Φεβρουάριο του 2024.
Όπως ανέφερε ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα, «δεν είναι θέμα του κ. Κασσελάκη το θέμα της κρίσης.
Από το 2017 και μετά συζητήσαμε ποτέ;
Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση να πεις μόνο για 4 άδειες τηλεοπτικών σταθμών, λέγαμε στον κ. Παππά, αλλά “βγήκε μέσα από το κόμμα” και μετά έπρεπε να απολογούμαστε που πήγαμε να βάλουμε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.
Είπε κανείς γιατί έπρεπε να έχουμε δύο εκφωνήσεις στο θέμα της πανδημίας, που έβγαινε ο κ. Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα;».
«Ο κ. Κασσελάκης υιοθέτησε την διχαστική προσέγγιση που ανομολόγητα λεγόταν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτήν πάτησε για να εκλεγεί.
την Πολιτική Γραμματεία έγινε συζήτηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν από 3-4 χρόνια.
Στην Πολιτική Γραμματεία υπήρχαν διχαστικές θέσεις από διάφορες πλευρές», συμπλήρωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης