Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: Υψηλά επιτόκια, κόκκινα δάνεια και έλλειψη ρευστότητας πνίγουν τις επιχειρήσεις

Κατρίνης: Υψηλά επιτόκια, κόκκινα δάνεια και έλλειψη ρευστότητας πνίγουν τις επιχειρήσεις
Τα κόκκινα δάνεια δεν μειώθηκαν, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν πηγαίνουν προς αυτές επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
Είναι θετικό ότι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα, αλλά δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να πανηγυρίζει, αφού τα επιτόκια δανεισμού αυξήθηκαν, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί του αντιθέτου δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης σχετικά με την αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s μιλώντας στον σταθμό OPEN.
Από την άλλη πλευρά τα κόκκινα δάνεια δεν μειώθηκαν, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν πηγαίνουν προς αυτές.
Πρέπει να επισημάνουμε επίσης, ότι τόσο η ίδια η Standard and Poor’s, όσο και η Παγκόσμια Τράπεζα, αναφέρουν ότι στο θέμα της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης η χώρα μας υστερεί σημαντικά. Η ίδια υστέρηση επισημαίνεται και στο θέμα της δημόσιας υγείας, όπου ο πρωθυπουργός προεκλογικά υποσχέθηκε πολλά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι επί της ουσίας.

Σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές ανέφερε: Δεν υπάρχει πολιτική και στρατηγική της κυβέρνησης για τις νησιωτικές και τις ορεινές περιοχές, όπως θα έπρεπε, με δεδομένο μάλιστα ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι μείζον.
Να θυμίσω ότι για το δημογραφικό είχε συσταθεί διακομματική επιτροπή με πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά
από την οποία προέκυψαν ουσιαστικά συμπεράσματα, αλλά δυστυχώς ελάχιστα έγιναν από την κυβέρνηση.
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην πρόταση για την κοινωνική κατοικία, για να στηρίξει τους νέους ανθρώπους και να αντιμετωπίσει το δημογραφικό.

Σχετικά με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε μία περιδίνηση, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, όπου αποδοκιμάστηκε και ηττήθηκε η αλαζονική κυβερνητική απαίτηση για επικράτηση παντού, απίτηση που εκφράστηκε και προσωπικά από τον κ. Μητσοτάκη.
Η προοδευτική πλειοψηφία δεν αποδέχεται ότι σήμερα στη χώρα η μοναδική πρόταση προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία και αυτό εκφράστηκε και στο δήμο της Αθήνας και στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και σε άλλα αστικά κέντρα που εξελέγησαν αιρετοί, οι οποίοι εκφράζουν την προοδευτική εκδοχή για την αυτοδιοίκηση.
Το αποτέλεσμα αυτό ως ΠΑΣΟΚ μας δεσμεύει να συνεχίσουμε με σοβαρότητα, με αξιοπιστία, με εναλλακτική πρόταση και να δείξουμε στους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη όπως στην οικονομία, την ανάπτυξη, τη φορολογία, την υγεία, αλλά και την εξωτερική πολιτική και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Εμείς αυτές τις προτάσεις διαμορφώνουμε για να είμαστε στις εκλογές η κυβερνητική εναλλακτική αντιπρόταση, η οποία θα κάνει τον προοδευτικό κόσμο να επιστρέψει εκεί που παραδοσιακά ανήκε, στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης