Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το τέλος του 2023 θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Τραύματος

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το τέλος του 2023 θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Τραύματος
"Εργαζόμαστε συστηματικά, ούτως ώστε μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου να φέρουμε στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια - ελπίζω και παλεύουμε - μέχρι τέλος του χρόνου να έχουμε ψηφίζει το νέο νόμο για το τραύμα", ανέφερε ο Μ. Χρυσοχοϊδης
Μέχρι το τέλος του 2023 εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Τραύματος, το οποίο θα προβλέπει τη δημιουργία Κέντρων Αναφοράς Τραύματος σε όλη την Ελλάδα, όπως επισημάνθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
«Εργαζόμαστε συστηματικά, ούτως ώστε μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου να φέρουμε στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια - ελπίζω και παλεύουμε - μέχρι τέλος του χρόνου να έχουμε ψηφίζει το νέο νόμο για το τραύμα στη χώρα μας και να θεσμοθετήσουμε όλες εκείνες τις διαδικασίες και προϋποθέσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε Κέντρα Αναφοράς Τραύματος σε όλη τη χώρα» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Μ. Χρυσοχοϊδης, χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας «Thessaloniki Mini Trauma Conference» στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής. Σημειώνεται ότι νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει συμπεριληφθεί στην πρόταση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την Οργάνωση Διαχείρισης Τραύματος ως ένα από τα Πιλοτικά Κέντρα Τραύματος Επιπέδου I.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε πως η προσπάθεια για τη δημιουργία του συστήματος για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του τραύματος γίνεται σε συνδυασμό με άλλες δράσεις, σημειώνοντας ότι πριν από λίγες ημέρες διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν προβλεφθεί χώροι αναζωογόνησης στα σχέδια εκσυχρονισμού των ΤΕΠ περίπου 90 νοσοκομείων της χώρας.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, «αυτή τη στιγμή, οι μηχανικοί αλλάζουν τα σχέδια στα νοσοκομεία, όπου θα καθοριστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, μελετητικά και στη συνέχεια κατασκευαστικά, έτσι ώστε να οργανώσουμε τους χώρους αναζωογόνησης, αλλά και το Σύστημα Τραύματος».

Προτεραιότητα η δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ

Από την πλευρά του, σε χαιρετισμό που απέστειλε ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση του πρωθυπουργού , Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ως βασική προτεραιότητα τη δημιουργία ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο τραύμα». Πρόσθεσε ότι «στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε σε 3 βασικούς άξονες: Ο πρώτος είναι η δημιουργία Κέντρων Τραύματος και έχουμε ήδη τις εισηγήσεις της επιτροπής. Ο δεύτερος άξονας είναι η ανακαίνιση και δημιουργία των νέων ΤΕΠ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και η λειτουργία τους με βάση τις οδηγίες των ειδικών στην αντιμετώπιση του τραύματος και ο τρίτος άξονας είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης