Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Τώρα να γίνει το Συνέδριο - Διχαστική η προσέγγιση Κασσελάκη, μας επιτίθεται αντί να είναι ενωτικός

Σκουρλέτης: Τώρα να γίνει το Συνέδριο - Διχαστική η προσέγγιση Κασσελάκη, μας επιτίθεται  αντί να είναι ενωτικός
"Ο κ. Κασσελάκης υιοθέτησε την διχαστική προσέγγιση που ανομολόγητα λεγόταν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτήν πάτησε για να εκλεγεί", ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης
Σχετικά Άρθρα
«Ο κ. Κασσελάκης αντί να είναι ενωτικός, μας επιτίθεται. Υιοθέτησε τη διχαστική προσέγγιση. Κακώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι κάποιοι σαν εμένα κάναμε face control ή είχαμε “αριστερόμετρο”. Ο κ. Κασσελάκης εγκάλεσε όσους έκαναν πράξη το “πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα” . Ποιος; Αυτός που ούτε καν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το 2012;”», τόνισε ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 μίλησε για «πολύ δύσκολη και στενόχωρη» την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην κόντρα Κασσελάκη – Τζουμάκα, αλλά και στη μετάθεση του συνεδρίου του κόμματος για τον Φεβρουάριο του 2024.
Όπως ανέφερε ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα, «δεν είναι θέμα του κ. Κασσελάκη το θέμα της κρίσης. Από το 2017 και μετά συζητήσαμε ποτέ; Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση να πεις μόνο για 4 άδειες τηλεοπτικών σταθμών, λέγαμε στον κ. Παππά, αλλά “βγήκε μέσα από το κόμμα” και μετά έπρεπε να απολογούμαστε που πήγαμε να βάλουμε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Είπε κανείς γιατί έπρεπε να έχουμε δύο εκφωνήσεις στο θέμα της πανδημίας, που έβγαινε ο κ. Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα;».
«Ο κ. Κασσελάκης υιοθέτησε την διχαστική προσέγγιση που ανομολόγητα λεγόταν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτήν πάτησε για να εκλεγεί. Στην Πολιτική Γραμματεία έγινε συζήτηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν από 3-4 χρόνια. Στην Πολιτική Γραμματεία υπήρχαν διχαστικές θέσεις από διάφορες πλευρές», συμπλήρωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για διαγραφή Τζουμάκα

«Δεν είμαι οπαδός διαγραφών στην βάση πολιτικών απόψεων. Ο κ. Τζουμάκας δεν αιφνιδίασε κανέναν, γιατί κατά την διάρκεια της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβγαινε και έλεγε διαρκώς τα ίδια πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.
Κάνοντας αναφορά στην κόντρα Κασσελάκη – Τζουμάκα, σχολίασε ότι «η φράση του κ. Κασσελάκη για τον Στ. Τζουμάκα δείχνει μη κατανόηση του καταστατικού του κόμματος».
Εξήγησε ότι «μπορεί να ζητήσει ο πρόεδρος την διαγραφή ενός στελέχους, αλλά πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και να αποφασίσει. Ειδικά αν είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και με πλειοψηφία των 2/3 να υπάρξει παραπομπή του στελέχους στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Για το συνέδριο

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, «δεν μας βοηθάει το γεγονός ότι η πλειοψηφία πήρε απόφασης να μην γίνει τώρα το συνέδριο για να δούμε γιατί πήραμε 32% μετά από ένα μνημόνιο και πέσαμε τόσο πολύ και είχαμε συντριπτική ήττα στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ».
«Τώρα πρέπει να γίνει το Συνέδριο, τι θα πει θα γίνει τον Φεβρουάριο; Είναι σταλινικές απόψεις αυτές που εκφράζει η κα Αυγέρη ότι «όποιος διαφωνεί να φύγει» και εγώ από νεαρός έχω πολεμήσει κατά των σταλινικών απόψεων», υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.
Κατά τον ίδιο, «η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα οικοδομείται πάνω σε μια πολιτική συνεννόηση, η οποία όμως συρρικνώνεται όταν αρνούμαστε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και τη μετάθεση του Συνεδρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης