Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Τζουμάκας: Ο Κασσελάκης δεν έχει αρχές, παίζει διπλό παιχνίδι – Τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου

Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Τζουμάκας: Ο Κασσελάκης δεν έχει αρχές, παίζει διπλό παιχνίδι – Τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου
Ο Στέφανος Τζουμάκας κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  για «δημοκρατική εκτροπή» και «παραβίαση του καταστατικού»
Σχετικά Άρθρα
Σκληρή απάντηση του Στέφανου Τζουμάκα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για τη διαγραφή του από το κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι… «όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια».
Τον κατηγορεί για «δημοκρατική εκτροπή» και «παραβίαση του καταστατικού».
Επίσης υπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του» και αναφέρει ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Η ανάρτηση του Στέφανου Τζουμάκα

«Δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζω στην πολιτική μου διαδρομή.
Πρόεδρος κόμματος χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι «έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», για τις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες πάντα εξέφραζα δημόσια.
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχος του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του.
Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.
Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.
Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.
Δεν είναι άλλωστε, τυχαία η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που είναι η νέα αρνητική εκδοχή για τη Δημοκρατία στη χώρα μας.
Τις απόψεις μου τις έχω διατυπώσει τόσο στις δημόσιες παρουσίες μου με την υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στην τελευταία Σύνοδο της Πολιτικής Γραμματείας.
Ότι δηλαδή το κόμμα διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια, είναι γνωστοί. Στην παρούσα υπόθεση, συγκρούονται όντως, «δύο κόσμοι».
Έχουμε αποδείξει έμπρακτα και με συνέπειες ποιοι έχουμε αγωνιστεί για αξίες και πολιτικές νίκης και ποιοι είναι οι εκφραστές μεθοδεύσεων, πολιτικών ήττας και εκφυλισμού.
Οι πολίτες μας κρίνουν».
 

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Τζουμάκας

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει τη διαγραφή Τζουμάκα, που είχε δηλώσει πως τον κ. Κασσελάκη τον έχουν φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης και κατέληξε «η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».
Αφορμή αποτέλεσαν σημερινές δηλώσεις του κ. Τζουμάκα στον Σκάι ότι «(Ο Κασσελάκης) δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του», ενώ συνέχισε: «Ήρθε εν γνώσει του Τσίπρα, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία».

Η δήλωση Κασσελάκη για Τζουμάκα

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε δήλωση του που ανήρτησε στα social media: «Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση.
Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως "ολιγαρχικό" και "διαπλεκόμενο".
Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω.
Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».
kasselakis_3.JPG
Πολάκης: Τζουμάκα εκπέμπεις δηλητήριο διάλυσης, κάντο εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Προαναγγελία διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα από τον συντονιστή ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.
Με ανάρτησή του λίγα λεπτά μετά από εκείνη του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης έγραψε: «Ήρθε η ώρα!!!
Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!!
Κάντο εκτός κόμματος!».


Πυρά από το Νίκο Φίλη κατά Κασσελάκη: Διέγραψε τον Τζουμάκα από το Miami - Έτσι αντιλαμβάνεται το καταστατικό και τη δημοκρατία


Δεν ήταν και τόσο φίλια τα πυρά του Νίκου Φίλη προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με το ζήτημα της διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα από την κομματική ηγεσία.
Ειδικότερα, το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς καταδικάζει τον πρόεδρο του κόμματος για «απαράδεκτη ενέργεια, που βαθαίνει την κρίση» στην Κουμουνδούρου.
Επιπλέον, ο κ. Φίλης εγκαλεί τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματος», ενώ εξάγει το πολιτικό συμπέρασμα ότι «στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Φίλη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.
Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση
Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη "αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση" των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!
Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αιχμές Τσακαλώτου για τη διαγραφή Τζουμάκα: Άλλο το «θέτει εαυτόν εκτός κόμματος» άλλο η «παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας»

Σοβαρά ερωτήματα, αλλά και υπόνοιες ενείχε το σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κασσελάκη.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός οικονομικών, με ανάρτησή του στο Facebook, επερωτά τη διαδικασία αποπομπής του κ. Τζουμάκα, σχολιάζοντας:
«Υπάρχει το "θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος". Υπάρχει επίσης η "παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας"».
Ενώ στη συνεχεία ξεκαθαρίζει πως δυσκολεύεται να κατανοήσει «πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή».
Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος κλείνει το σχόλιο του με αιχμηρό τρόπο αφού σημειώνει: «Σημείο των καιρών και αυτό.»
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης