Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πήρε το όπλο του ο Κασσελάκης και «τελειώνει» τον Τζουμάκα: «Σταματά εδώ» η εσωκομματική αντιπολίτευση

Πήρε το όπλο του ο Κασσελάκης και «τελειώνει» τον Τζουμάκα: «Σταματά εδώ» η εσωκομματική αντιπολίτευση
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει τον Στέφανο Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος
Σχετικά Άρθρα
Στην... επόμενη φάση εκκαθάρισης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, αρχής γενομένης από τον πασοκογενή Στέφανο Τζουμάκα και διαμηνύοντας πως η αντιπολίτευση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι προς την κυβέρνηση «σταματά εδώ». Νωρίτερα ο έμπειρος πολιτικός είχε δηλώσει ότι ο τον κ. Κασσελάκη τον έφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ εν γνώσει Τσίπρα ενώ υποστήριξε πώς μέσα στο κόμμα έχουν εισβάλει η ολιγαρχία και η διαπλοκή. 
«Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης και κατέληξε «η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».
Αφορμή αποτέλεσαν σημερινές δηλώσεις του κ. Τζουμάκα στον Σκάι ότι «(Ο Κασσελάκης) δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του», ενώ συνέχισε: «Ήρθε εν γνώσει του Τσίπρα, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία».

Η δήλωση Κασσελάκη για Τζουμάκα

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε δήλωση του που ανήρτησε στα social media: «Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση.
Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως "ολιγαρχικό" και "διαπλεκόμενο".
Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω.
Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».
Kasselakis1_2.JPG
Πολάκης: Τζουμάκα εκπέμπεις δηλητήριο διάλυσης, κάντο εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Προαναγγελία διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα από τον συντονιστή ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.
Με ανάρτησή του λίγα λεπτά μετά από εκείνη του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης έγραψε: «Ήρθε η ώρα!!!
Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!!
Κάντο εκτός κόμματος!».

Τζουμάκας: Τον Κασσελάκη τον έφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ εν γνώσει του Τσίπρα

Την θέση πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήρθε στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον έφεραν και μάλιστα εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κόμματος.
«Δεν ήρθε.
Τον έφεραν, τίποτα δεν έρχεται από μόνο του.
Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει.
Υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε;» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζουμάκας, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχει κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί να οδηγήσει ο Κασσελάκης

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί, διότι θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή.
Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές.
Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει.
Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου.
Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο κ.Τζουμάκας.

Θα αμφισβητηθεί

«Τι βγήκε και είπε η πολιτική ηγεσία το βράδυ των δημοτικών εκλογών…
Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο… τι έγινε με τον δήμαρχο, τον τάδε και τον τάδε για να αποφύγει το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Τζουμάκας, τονίζοντας ότι «μπορεί να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες».
«Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και από έξω.
Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε ο κ.Τζουμάκας, αναφέροντας πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστούν. 

Πυρά από το Νίκο Φίλη κατά Κασσελάκη: Διέγραψε τον Τζουμάκα από το Miami - Έτσι αντιλαμβάνεται το καταστατικό και τη δημοκρατία

Δεν ήταν και τόσο φίλια τα πυρά του Νίκου Φίλη προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με το ζήτημα της διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα από την κομματική ηγεσία.
Ειδικότερα, το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς καταδικάζει τον πρόεδρο του κόμματος για «απαράδεκτη ενέργεια, που βαθαίνει την κρίση» στην Κουμουνδούρου.
Επιπλέον, ο κ. Φίλης εγκαλεί τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματος», ενώ εξάγει το πολιτικό συμπέρασμα ότι «στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Φίλη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.
Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση
Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη "αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση" των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!
Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης