Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: Στέλνει επιστολή στον Κασσελάκη για την συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Νίκος Κοτζιάς: Στέλνει επιστολή στον Κασσελάκη για την συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
O πρώην ΥΠΕΞ υπογράμμισε την ανάγκη «να οργανωθεί καλύτερα ο διάλογος» και «να διαμορφωθεί ένα μεγάλο μέτωπο»
Στην προαναγγελία ότι ετοιμάζει επιστολή με παραλήπτη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για έναρξη διαλόγου των προοδευτικών δυνάμεων προέβη ο επικεφαλής του «Πράττω» και πρώην υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Τοποθετούμενος για τα «καθήκοντα των προοδευτικών δυνάμεων», ο Νίκος Κοτζιάς υπογράμμισε την ανάγκη «να οργανωθεί καλύτερα ο διάλογος», «να διαμορφωθεί ένα μεγάλο μέτωπο» και να διασφαλιστεί μία «συνεργασία που θα οδηγήσει σε ευρύτερη παράταξη», προκειμένου, όπως είπε, «να σπάσει το αήττητο της Δεξιάς».
«Αυτό θα γίνει», σημείωσε, «αν οι δημοκρατικές δυνάμεις συμπαραταχθούν».
«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές άνοιξε μία χαραμάδα ελπίδας και ο λαός έσπρωξε την πόρτα να ανοίξει περισσότερο από αυτή τη χαραμάδα», συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας πως «όταν ο λαός έχει ελπίδα, είναι διατεθειμένος να δώσει την ευκαιρία».
Κληθείς να σχολιάσει τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Κοτζιάς κάλεσε όλες τις πλευρές «να κατεβάσουν τους εσωκομματικούς τόνους», για να προσθέσει ότι «δεν είναι καλή εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι ο αντίπαλος ο Μητσοτάκης».
«Πέντε χρόνια πέρασαν τεμπέλικα στην αντιπολίτευση, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν παρουσίασαν νέες μελέτες και προτάσεις», υποστήριξε.
«Κι εγώ έχω πολλά να σού πω στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εδώ και 5 χρόνια δεν έχω πει κουβέντα γιατί έχω αίσθηση ευθύνης», είπε ο αρχιτέκτονας της «Συμφωνίας των Πρεσπών», προσθέτοντας ότι «θεωρεί θετική την στάση του Στέφανου Κασσελάκη από τον πρώτο στον δεύτερο γύρο».
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την αναβολή του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι «καλύτερα που δεν πάει στο Ισραήλ, γιατί δεν είχε κανονίσει και συνάντηση με τον Abbas στην Παλαιστίνη για λόγους ισότητας και ισονομίας».
«Η κυβέρνηση δεν διαθέτει σοβαρή εξωτερική πολιτική. Να λάβουμε υπόψη ότι σε όλες τις συγκρούσεις, η Τουρκία παίζει ρόλο και η Ελλάδα είναι άφαντη», συνέχισε ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, επιμένοντας ότι «στην κυβέρνηση δεν αρέσει η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική». 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης