Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τεμπονέρας: Έχουμε κρίση πολιτικής ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχει σενάριο να πάω στο ΠΑΣΟΚ

Τεμπονέρας: Έχουμε κρίση πολιτικής ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχει σενάριο να πάω στο ΠΑΣΟΚ
Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, σύμφωνα με τον Διονύση Τεμπονέρα, είναι αρκετά δύσκολο μέσα σε ένα ενάμιση μήνα να μπορέσει να οργανωθεί ένα συνέδριο, άρα «η απόφαση για τον Νοέμβριο σίγουρα θα πρέπει να πάει πιο πίσω» τόνισε
Για την κρίση ταυτότητας που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε συνέντευξή του ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ο συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σενάριο να πάει στο ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε: «Ούτε παζαρεύω τις αξίες και τις ιδέες και τις αρχές μου, ούτε έρχομαι σε καμιά απευθείας συναλλαγή».
«Προφανώς υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν, τα οποία έχουν να κάνουν και με έναν πρώτο απολογισμό για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και βεβαίως θα υπάρχει και ένας προγραμματισμός για το αμέσως επόμενο διάστημα με ορίζοντα, αυτό το οποίο έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή σε προηγούμενη απόφασή της, δηλαδή τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» ανέφερε ο Διονύσης Τεμπονέρας, στέλεχος του κόμματος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, σύμφωνα με τον Διονύση Τεμπονέρα, είναι αρκετά δύσκολο μέσα σε ένα ενάμιση μήνα να μπορέσει να οργανωθεί ένα συνέδριο, άρα «η απόφαση για τον Νοέμβριο σίγουρα θα πρέπει να πάει πιο πίσω» τόνισε. «Νομίζω ότι πρέπει να πάμε γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά» είπε συγκεκριμένα.
«Υπό την έννοια ακριβώς ότι υπάρχει μια πραγματική κρίση ταυτότητας πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, έχω την εκτίμηση ότι θα πρέπει να είναι ένα συνέδριο εφ’ όλης της ύλης, το οποίο θα βάλει και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, αλλά θα καθορίσει και τη στρατηγική ενόψει μιας κρίσιμης πολιτικής μάχης, όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών. Νομίζω ότι ένα δίμηνο, τρίμηνο τουλάχιστον, είναι απαραίτητο προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν αυτές οι διεργασίες, για να μπορέσει να γίνει ένα συνέδριο βάσης, ένα συνέδριο και απολογισμού αλλά και προοπτικής ταυτόχρονα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Παλεύουμε για αξίες, οράματα και ιδανικά της Αριστεράς»

Απαντώντας στο εάν έχει υπάρξει κάποια προσέγγιση από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για πιθανή μετακίνησή του εκεί, ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν κατηγορηματικός και είπε «δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο, αν είναι δυνατόν».
«Ούτε παζαρεύω τις αξίες και τις ιδέες και τις αρχές μου, ούτε έρχομαι σε καμιά απευθείας συναλλαγή. Παλεύουμε για αξίες, οράματα και ιδανικά της Αριστεράς. Εκεί τοποθετώ πολιτικά τον εαυτό μου, άρα, υπό την έννοια αυτή, τέτοιο ενδεχόμενο, όχι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως. (…) Όχι, δεν υπήρξαν προσεγγίσεις, δεν έχει νόημα. Έχει ειπωθεί στο παρελθόν ότι μπορεί να υπήρξαν κάποιες οχλήσεις σχετικά με τις δημοτικές εκλογές λόγω ακριβώς της προτροπής μου για συνεργασία που τελικά χαίρομαι που ακολουθήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια περισσότερο και όχι από το ΠΑΣΟΚ» είπε κλείνοντας ο Διονύσης Τεμπονέρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης