Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο από την απελευθέρωση της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό η Σακελλαροπούλου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο από την απελευθέρωση της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό η Σακελλαροπούλου
Στη Θάσο  η  Κ. Σακελλαροπούλου
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο από την απελευθέρωση της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η Σακελλαροπούλου, η οποία χθες ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Θάσου, παρέστη το πρωί της Τετάρτης 18/10 στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, και στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων.
sk2_1.JPG
Αμέσως μετά, παρακολούθησε την παρέλαση, μετά το πέρας της οποίας δήλωσε ότι «πριν από 111 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου 1912, το πολεμικό μας ναυτικό απελευθέρωσε την Θάσο από τον οθωμανικό ζυγό και η χώρα μας έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την εθνική ολοκλήρωση. Τιμάμε σήμερα τους προγόνους μας, που διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και αγωνίστηκαν με θυσίες και στερήσεις για την ενσωμάτωση της νήσου στη μητέρα πατρίδα. Το παράδειγμά τους θα μας εμπνέει πάντα και θα μας εμψυχώνει».
sk3_1.JPG
Επίσης, η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε και την κανονιοφόρο «ΤΟΛΜΗ» που κατέπλευσε στο λιμάνι της Θάσου για τις εορταστικές εκδηλώσεις και αντάλλαξε ευχές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης