Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς: Όχι στην έπαρση - Πρώτα βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και μετά μιλάμε

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς: Όχι στην έπαρση - Πρώτα βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και μετά μιλάμε
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, έργα, συμπεριφορές»
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα προς τους υπουργούς απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών και της μεγάλης ήττας που υπέστη ο Κώστας Μπακογιάννης στο δήμο Αθηναίων.
«Η ευθύνη μας είναι να μετουσιώνουμε σε πράξεις τις ελπίδες της κοινωνίας. Κάτι που σημαίνει προσήλωση στους στόχους μας, επικοινωνία με τους πολίτες με λόγο ενωτικό και κατανοητό, χωρίς ακρότητες, χωρίς έπαρση. Ο σοφός ελληνικός λαός έχει μια ωραία φράση που λέει ότι "πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε". Καλό είναι να την έχουμε όλοι μας υπόψη» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και συνέχισε «μας περιμένει, λοιπόν, πολλή δουλειά σε πολλά πεδία. Και βέβαια, για κάθε μία από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσουμε σήμερα θα ακολουθήσουν ειδικές παρουσιάσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά σήμερα θα τις εξετάσουμε συλλογικά με κάθε λεπτομέρεια και γι’ αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συνεδρίασή μας».

«Οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, έργα, συμπεριφορές»

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, έργα, συμπεριφορές. Ενώ βέβαια και η τεράστια αποχή, ειδικά στον δεύτερο γύρο, πρέπει να είναι ένα σήμα εγρήγορσης σε όλους μας.
Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα, πάντως, προέκυψε από την πρώτη Κυριακή, εκεί όπου οι συνδυασμοί και τα κόμματα που τους στήριξαν αναμετρήθηκαν αυτοτελώς και νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι οι ψηφοφόροι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία.
Εγώ θα επαναλάβω απλά κάτι το οποίο έχω πει πολλές φορές: η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους νέους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, όπως το έκανε εξάλλου τέσσερα χρόνια τώρα, όπου ποτέ δεν κοιτάξαμε την κομματική προέλευση Περιφερειαρχών ή Δημάρχων όταν κληθήκαμε να συνεργαστούμε μαζί τους. Ακριβώς η ίδια πολιτική, απαρέγκλιτα, θα συνεχιστεί και τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης