Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άκυρο το ταξίδι του Μητσοτάκη στο Ισραήλ: Δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας

Άκυρο το ταξίδι του Μητσοτάκη στο Ισραήλ: Δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας
Η απόφαση ελήφθη μετά το περιστατικό με το Γερμανό καγκελάριο στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ αλλά και τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας
Σχετικά Άρθρα
Ακυρώνεται, τελικά, το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ, καθώς -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- «δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας».
Η απόφαση ελήφθη μετά το περιστατικό με τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, αλλά και το βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες εγκαταλείπονται και τα σχέδια για παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιορδανία καθώς η Αθήνα έχει εύλογες ανησυχίες για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Το επεισόδιο με τον Scholz

Κατά την αποχώρηση του Γερμανού καγκελάριου από το Τελ Αβίβ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αιφνιδιαστικά το αεροπλάνο λόγω συναγερμού πυραύλου. Από τους επιβάτες ζητήθηκε να ξαπλώσουν στον διάδρομο του αεροδρόμιο.
Όπως μεταδίδει η Welt, στην αποστολή βρίσκονταν και δημοσιογράφοι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξαπλώσουν στην πίστα. Δύο πύραυλοι της Hamas εξουδετερώθηκαν πάνω από το αεροδρόμιο από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Iron Dome.
Ο καγκελάριος δεν ξάπλωσε στον διάδρομο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, αλλά αντίθετα έτρεξε σε ένα κοντινό κοντέινερ και από εκεί σε καταφύγιο. Μετά από λίγα λεπτά, οι επιβάτες μπόρεσαν να επιβιβαστούν και πάλι στο αεροπλάνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης