Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μόνη λύση για να ηττηθεί ο Μητσοτάκης η δημιουργία νέου φορέα με στελέχη από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι οι «νονοί» του εγχειρήματος

Μόνη λύση για να ηττηθεί ο Μητσοτάκης η δημιουργία νέου φορέα με στελέχη από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι οι «νονοί» του εγχειρήματος
Υπέρ της σύμπραξης των δύο κομμάτων μέσω της ανάπτυξης ενός νέου φορέα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου
Σχετικά Άρθρα
Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που συντελέστηκε κυρίως στον δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Θεσσαλίας έχει φέρει πολλά στελέχη και από τα δύο κόμματα σε ζύμωση.
Είναι ο μόνος τρόπος, όπως λένε, για να ηττηθεί ο Μητσοτάκης.
Ασφαλώς, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να κάνει πίσω και να μπει σε μία σύμπραξη κομμάτων όπου θα ηγηθεί άλλος.
Ούτε, όμως, και ο Στέφανος Κασσελάκης θα έδινε τη θέση του για να εκπροσωπήσει την Κεντροαριστερά άλλος.
Κοινώς, όποιοι ονειρεύονται κοινά ψηφοδέλτια ή κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, απλά θα ονειρεύονται με Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Καστανίδης και ο Κοτζιάς

Υπέρ της σύμπραξης των δύο κομμάτων μέσω της ανάπτυξης ενός νέου φορέα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αυτή η στάση του τον έχει φέρει σε αμφισβήτηση από τους προεδρικούς του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, έχει εκφράσει την ανάγκη να τεθούν τα δύο κόμματα υπό ένα νέο φορέα ο Χάρης Καστανίδης.
Θυμίζουμε ο πρώτος έχασε τις εσωκομματικές εκλογές από τον Νίκο Ανδρουλάκη και ο δεύτερος «εκδιώχθηκε» από τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον δεύτερο να κρατά την έδρα στην Α Θεσσαλονίκης.
Όμως, έχουμε και την επανεμφάνιση του Νίκου Κοτζιά του πρώην υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τσίπρα ο οποίος μίλησε ως εκπρόσωπος των προοδευτικών δυνάμεων που στήριξαν τον Χάρη Δούκα στο δήμο της Αθήνας.
Όμως, ο κ. Κοτζιάς διαχώρισε τη θέση του από την αλαζονεία του κύκλου Ανδρουλάκη που θέλησε να παρουσιάσει τη νίκη στην Αθήνα ως δική τους.
Ο κ. Κοτζιάς έχει δίκιο.
Χωρίς την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων προοδευτικών δυνάμεων ο Δούκας δεν θα είχε καμία τύχη.

Ο Σπίρτζης και οι πασοκογενείς θέλουν νέο φορέα

Υπέρ, όμως, μιας σύμπραξης των δύο κομμάτων είναι και ο Χρήστος Σπίρτζης που το προχώρησε και παρακάτω, τονίζοντας την ανάγκη να κατεβάσουν ένα κοινό ψηφοδέλτιο τα δύο κόμματα.
Ο κ. Σπίρτζης έχει πειστεί ότι και τα δύο κόμματα θα παραμείνουν σε ένα ποσοστό χαμηλό χωρίς κάποιο να μπορεί να διεκδικήσει εξουσία από τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.
Στην ίδια σκέψη αλλά με κάποιες διαφορές είναι και άλλα στελέχη, όπως π.χ ορισμένα πασοκογενείς που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η δημιουργία μιας κεντροαριστερής παράταξης θα ήταν ένα νέο σπίτι για όλους αυτούς και πολλούς άλλους που δεν έχουν καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ του Ν.Ανδρουλάκη.

Για επανίδρυση κόμματος και ενσωμάτωση πασόκων πάει ο Κασσελάκης

Για επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο κεντροαριστερό κόμμα, μιλούν πολλά από τα νέο-προεδρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλέον υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη.
Όπως π.χ ο Γιώργος Τσίπρας.
Όμως, αν ρωτήσετε και ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να πετύχει την προοδευτική διακυβέρνηση με την συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Στέφανος Κασσελάκης ερχόμενος από την Αμερική. Οι ευρωεκλογές θα δείξουν αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει 2ο κόμμα.
Αν όχι, και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει τα ποσοστά του, τότε θα υπάρξουν εξελίξεις και από τις δύο πλευρές.
Προέχει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκεί θα φύγουν από το κόμμα τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας που δεν θέλουν αυτή τη σύμπραξη.
Νομίζουν ότι μπορεί το 3% που θα έπαιρνε η Ομπρέλα να γίνει κύμα εξουσίας όπως έγινε το 2015. Αυτά μόνο υπό σπάνιες προϋποθέσεις συμβαίνουν.
Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έδειξαν ότι όπου συνασπίστηκαν αυτά τα δύο κόμματα υπήρξε νίκη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης