Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση απεντάσσει αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση απεντάσσει αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης
«Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τους λόγους των απεντάξεων»
Σχετικά Άρθρα
“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνα ανεπαρκής”, αναφέρεται σε κοινή δήλωση του Νίκου Παππά, τομεάρχη Οικονομικών, του Χάρη Μαμουλάκη, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών και της Γιώτας Πούλου, τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την απένταξη έργων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.
“Το νέο της «κατόρθωμα» αφορά την απένταξη πολλών και εξαιρετικά σημαντικών έργων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Μεταξύ αυτών και όλα τα αντιπλημμυρικά έργα, η αναγκαιότητα των οποίων -ειδικά σε περιβάλλον κλιματικής κρίσης- είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτη”, συμπληρώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
“Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τους λόγους των απεντάξεων, για το μέλλον αυτών των σημαντικών έργων, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που κινδυνεύουν να χαθούν αφού δεν προβλέπεται καμία παράταση, τα έργα πρέπει να υλοποιηθούν και οι πόροι να απορροφηθούν μέχρι τα τέλη του 2025.
Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να κρατήσει στο σκοτάδι αυτή την «επιτυχία» του, θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης