Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Έτοιμος να συνεργαστώ με την προοδευτική αριστερά - Θα ζητήσουμε προανακριτική για τα Τέμπη

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Έτοιμος να συνεργαστώ με την προοδευτική αριστερά - Θα ζητήσουμε προανακριτική για τα Τέμπη
Ανοιχτός σε συνεργασίες εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά «χωρίς να μπαίνει σε παζάρια»
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί «με το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά, όπως ο Χάρης Δούκας, αρκεί να αντιμετωπίσουμε τις πελατειακές πρακτικές, συντηρητικές αντιλήψεις και την κυβένρηση της ΝΔ, που σταθερά υπονομεύει τα συμφέροντα του λαού».
Ο κ. Ανδρουλάκης απέρριψε συμφωνίες και «παζάρια» σε επίπεδο κορυφής και μίλησε για συνεργασίες σε επίπεδο κοινωνίας.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει αίτημα για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη και αναμένει την στάση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι, οι εκλογές της Κυριακής ήταν η πρώτη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από χρόνια κυριαρχίας στο πολιτικό σκηνικό.
«Ο κ. Μητσοτάκης είπε 13 στις 13 Περιφέρειες και απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση. Απέτυχε. Πήρε ένα στοίχημα στις πλάτες του και, ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα τη δεύτερη Κυριακή, του γύρισε την πλάτη λέγοντας “δε θέλω τα μακριά χέρια του Μαξίμου να είναι η αυτοδιοίκηση, θέλω αυτοδιοίκηση δίπλα σε μένα”», τόνισε ενώ, σχετικά με το ότι, η Νέα Δημοκρατία, πριν 3 μήνες στις εθνικές εκλογές πήρε 41%, απάντησε πως, «στην πολιτική τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ο κόσμος έχει προβλήματα. Ακρίβεια, κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Και στα δύο η ΝΔ έχει αποτύχει. Στους θεσμούς έχει αποτύχει. Ξέρετε τι είναι να πηγαίνει να τα βρίσκει ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης με τον Βελόπουλο αποβραδίς για να αλώσουν την ανεξάρτητη ΑΔΑΕ και να μπει εμπόδιο στον κ. Ράμμο;».

«Ο Κασσελάκης πανηγύριζε για τη δική μας νίκη από τη Νέα Υόρκη»

Για την επιμονή, ήδη από το βράδυ των εκλογών, του Στέφανου Κασσελάκη στη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν καυστικός, επισημαίνοντας ότι, «είναι πολύ ωραίο να προσπαθείς να προσαρμόσεις την πραγματικότητα στα μέτρα σου. Είχαμε μία νικηφόρα στρατηγική κατά την οποία δεν δίναμε χρίσματα. Και τα καταφέραμε. Αυτό είναι μία άλλη κουλτούρα και μία άλλη αντίληψη. Επειδή ακούω διάφορα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το να ψέγουν εμάς που πανηγυρίζουμε για τη νίκη αυτή… δικαιούνται κάποιοι να πανηγυρίζουν από τη Νέα Υόρκη για τη νίκη που πετύχαμε στην Αθήνα και να λένε ότι εμείς κακώς πανηγυρίζουμε» διερωτήθηκε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης