Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό για την πιθανή συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ - Κωνσταντινόπουλος: Καμία συνεργασία με τον Πολακισμό

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό για την πιθανή συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ - Κωνσταντινόπουλος: Καμία συνεργασία με τον Πολακισμό
«Αν πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει σανίδα για να σωθούν πολιτικά, κάνουν λάθος» το μήνυμα Κωνσταντινόπουλου προς την Κουμουνδούρου
Διαμετρικά αντίθετος στο ενδεχόμενο μιας πιθανής συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ετέθη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παρά τα κατά τόπους κοινά χρίσματα υποψήφιων από τα δύο κόμματα, που στέφθηκαν με επιτυχία στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μάλιστα, η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές, καθώς και τις αποκαλύψεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την πρόταση που έγινε στον Παύλο Γερουλάνο να κατέλθει στις Περιφερειακές με κοινή -«κόκκινη» και «πράσινη»- στήριξη.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αντέκρουσε αυτή την στρατηγική, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία συνεργασία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ως κεντρική ιδεολογία τον Πολακισμό».
Ενώ υποστήριξε ότι «αν πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει σανίδα για να σωθούν πολιτικά, κάνουν λάθος» συμπληρώνοντας πως «όποιος αγκαλιάζει αυτά τα ”στελέχη” προερχόμενα σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ, είναι σαν να μην πιστεύει σε επιλογές όπως του Χάρη Δούκα που αγκάλιασε ο κόσμος».
Επιπλέον, ο βουλευτής Αρκαδίας υπογράμμισε πως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων που έλαβε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας ήταν ένα πρόσωπο ελκυστικό με πρόταση για τον δήμο και εκτίμησε πως αν ήταν άλλος υποψήφιος στην θέση του, θα έχανε.
Φυσικά, ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνέδεσε την εκλογή Δούκα και με την κεντρική πολιτική σκηνή ξεκαθαρίζοντας ότι «την δεύτερη Κυριακή ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα. Είπε ”όχι” στην παντοδυναμία της ΝΔ».

Η πρόταση Σπίρτζη για κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται ότι χθες (16/10) ο πρώην υπουργός Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπεύθυνος για τα αυτοδιοικητικά, Χρήστος Σπίρτζης είχε καταθέσει την πρότασή του για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές, στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Ανάλυσέ το»,
«Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι τουλάχιστον είχαν διακριτό ρόλο» μετά την ήττα των εθνικών εκλογών, τόνισε ο κ. Σπίρτζης ενώ πρόσθεσε ότι το είχε προτείνει «και απορρίφθηκε».
«Αν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ήθελαν να έχουν νικηφόρα σχήματα και να μην κάνουν δώρο την περιφέρεια στην Νέα Δημοκρατία θα κατέβαζαν από την αρχή κοινές υποψηφιότητες» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.
Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε γίνει πρόταση για κοινή στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στον Παύλο Γερουλάνο για να κατέβει για περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι όσα λέει «είναι απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ».
Τόνισε ακόμη ότι ο λαός έδωσε το μήνυμα για συνεργασία, όπως έδιξαν τα αποτελέσματα του δεύτρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης