Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση του Κωνσταντινίδη με τον Πρέσβη της Γερμανίας - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Συνάντηση του Κωνσταντινίδη με τον Πρέσβη της Γερμανίας - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Ο Andreas Kindl διαβεβαίωσε τον Στ. Κωνσταντινίδη ότι το Ινστιτούτο Γκαίτε θα συνεχίσει τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η περαιτέρω αναβάθμιση της σταθερής σχέσης συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Βόρεια Ελλάδα με τη Γερμανία, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, με τον νέο Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Andreas Kindl.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον Γερμανό Πρέσβη να επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη λίγα 24ωρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δείχνοντας τη βαρύτητα που δίνει η Γερμανία στην ανάπτυξη στενών δεσμών συνεργασίας με τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Ο Γερμανός Πρέσβης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του κ. Κωνσταντινίδη την ελληνική Κυβέρνηση για την ξεκάθαρη, όπως είπε, στάση που κράτησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
Επίσης, εξέφρασε ενδιαφέρον για τις προτεραιότητες που θέτει η ελληνική Κυβέρνηση στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Κωνσταντινίδη ότι το Ινστιτούτο Γκαίτε θα συνεχίσει τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη, παρά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομώνυμου Οργανισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη ανά τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης