Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Όσο καλπάζει η ακρίβεια, τόσο η φτώχεια θα εξαπλώνεται - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα

Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Όσο καλπάζει η ακρίβεια, τόσο η φτώχεια θα εξαπλώνεται - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα
"Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας", τονίζει ο Χρ. Γιαννούλης
«Αν πραγματικά θέλουμε να εξαλείψουμε την φτώχεια και να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι μόνο οι αριθμοί, απαιτούνται δραστικές και άμεσες παρεμβάσεις», τονίζει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρ. Γιαννούλης, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα το 29% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας σε δήλωσή του ο κ. Γιαννούλης, σημειώνει πως «φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη εγρήγορσης της παγκόσμιας κοινότητας και αφύπνισης των πολιτών.
Η πείνα και ο υποσιτισμός, η μακροχρόνια φτώχεια και η εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων αποτελούν προσβολή για την ανθρωπότητα και κατάφωρη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σήμερα πάνω από το 15% του πληθυσμού της γης ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ το 25% δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό και δεν καλύπτονται οι βασικές του ανάγκες», ενώ «η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη και την Ευρώπη της οποίας 100 εκατ. πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας».
«Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το 29% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, κατατάσσοντάς την Ελλάδα στην τρίτη θέση στην Ευρώπη μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
Εκατομμύρια νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ενώ ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζουν.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρνείται πεισματικά να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και περιορίζεται σε αναποτελεσματικά ημίμετρα και επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», προσθέτει.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, «η ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, με στόχο την ανακούφιση των πολιτών, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ.
Αν πραγματικά θέλουμε να εξαλείψουμε την φτώχεια και να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι μόνο οι αριθμοί, απαιτούνται δραστικές και άμεσες παρεμβάσεις».
«Η φτώχεια είναι η μεγαλύτερη μορφή βίας, όπως είπε ο Μαχάτμα Γκάντι και η εξάλειψη της, ναι, είναι πολιτική επιλογή», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης