Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαλυτικών φαινομένων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ - Βίτσας: Θα κουνήσω μαντήλι - Λάθος να μας συνδέει με το Κεφάλαιο ο Κασσελάκης

Διαλυτικών φαινομένων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ - Βίτσας: Θα κουνήσω μαντήλι - Λάθος να μας συνδέει με το Κεφάλαιο ο Κασσελάκης
«Δεν θέλω να έχω σχέση με ένα κόμμα, το οποίο για παράδειγμα έχει μία από τις βασικές του αρχές, την δράση υπέρ του κεφαλαίου» υποστήριξε ο κ. Βίτσας
Δεν απέκλεισε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο πρώην υπουργός άμυνας Δημήτρης Βίτσας, καθώς άσκησε κριτική στη φράση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, στον ΣΕΒ ότι «η σύγχρονη Αριστερά δεν δαιμονοποιεί το κεφάλαιο».
Τοπθετούμενος στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «αν στο συνέδριο γινόταν μια τέτοια συζήτηση και αποφασιζόταν ότι το κεφάλαιο δεν έχει αντίθεση με την εργασία, εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να είμαι σε ένα τέτοιο κόμμα».
Όπως σχολίασε, «η φράση είναι λαθεμένη σε σχέση με το ιδεολογικό πλαίσιο εντός του οποίου κινείται μια αριστερή δύναμη και ήθελα να προσθέσω και κεντροαριστερή δύναμη», διότι όπως εξήγησε, «όποιος διαβάσει τα κείμενα ακόμα και του ΠΑΣΟΚ, θα δει ότι κινεί τον κόσμο η αντίθεση στον καπιταλισμό κεφαλαίου και εργασίας. Άρα εμείς είμαστε υπέρ της εργασίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ του κεφαλαίου. Άρα είναι λάθος εξαρχής».
Και το προχώρησε λίγο παραπέρα, λέγοντας ότι «δεν είναι εύκολο πλέον να συνεχιστεί η συζήτηση», ενώ παρέπεμψε τον Στέφανο Κασσελάκη, «για παράδειγμα, όπως κάναμε στα φοιτητικά μας χρόνια, στη σελίδα τάδε του Κεφαλαίου του Μαρξ ή στη σελίδα τάδε του Κεφαλαίου του σύγχρονου βιβλίου του συντρόφου Πικετί. Άρα, και τώρα στο συνέδριο θα μπορούσε να συζητηθεί».

Θα κουνήσω μαντήλι ή θα μου το κουνήσουν

Ο Δημήτρης Βίτσας, μάλιστα, είπε ότι στην περίπτωση που αποφασιζόταν στο συνέδριο κάτι διαφορετικό όσο αφορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κεφάλαιο «θα κουνούσε το μαντίλι ή θα του το κούναγαν».
«Δεν θέλω να έχω σχέση με ένα κόμμα, το οποίο για παράδειγμα έχει μία από τις βασικές του αρχές, την δράση υπέρ του κεφαλαίου» υπογράμμισε.

«Ο Κασσελάκης μιλάει σε ανθρώπους που έχουν περάσει πολλά στη ζωή τους»

Ο Δημήτρης Βίτσας ρωτήθηκε και για την προειδοποίηση Κασσελάκη ότι «θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων όσοι υπονομεύουν την ενότητα της Κ.Ο.. Όπως είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ο σύντροφος Στέφανος μιλάει σε ανθρώπους που έχουν περάσει πολλά στη ζωή τους και δεν φοβούνται».
Και εξήγησε γιατί: «Δηλαδή θεωρούν ότι όταν έχουν μια άποψη οφείλουν να την πουν, μπορεί να είναι μειοψηφία, δεκτό αυτό αλλά απειλές δεν δέχονται. Για να είμαστε ξεκάθαροι σε σχέση με αυτό το πράγμα. Και δεν είναι το μεγαλύτερο πράγμα για μένα, για παράδειγμα, το αν θα είμαι σε ένα ψηφοδέλτιο ή δεν θα είμαι. Για μένα το μεγαλύτερο πράγμα θα είναι αν συμμετέχω σε ένα κοινωνικό αγώνα ή όχι. Φαντάζομαι και για τον Στέφανο».
Όσο για το ερώτημα αν επρόκειτο για προειδοποίηση ή απειλή, ο Δημήτρης Βίτσας είπε: «Όταν λέει κάποιος ότι όποιος κάνει τούτο και το άλλο δεν μπορεί να είναι στα ψηφοδέλτια, δεν είναι απειλή; Απειλή είναι. Δεν είναι σωστό. Εγώ είμαι σίγουρος ότι αν η ερώτηση γινόταν τώρα, θα ήταν διαφορετική η απάντηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης