Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάντζος για β΄ γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών: Επιβραβεύτηκε η ανανέωση και το αισιόδοξο, εναλλακτικό μήνυμα

Μάντζος για β΄ γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών: Επιβραβεύτηκε η ανανέωση και το αισιόδοξο, εναλλακτικό μήνυμα
Χαρακτήρισε μεγάλη ημέρα τη χθεσινή για το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για μια σειρά από νίκες συνδυασμών και υποψηφίων που έφεραν ένα αισιόδοξο μήνυμα
«100 και πλέον δήμοι σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και μεγάλοι δήμοι, όπως η Καβάλα και τα Γιάννενα, έχουν δημάρχους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. Όπως και μεγάλοι δήμοι του λεκανοπεδίου: το Αιγάλεω, η Ηλιούπολη, το Ηράκλειο Αττικής. Είναι ένα σημαντικό μήνυμα ανανέωσης το οποίο πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα βήματα: ανανέωση, θέσεις και προτάσεις», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δ. Μάντζος, με φόντο τα αποτελέσματα του χθεσινού β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο κ. Μάντζος μιλώντας στην ΕΡΤ1, αφού ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους όσοι εξελέγησαν στην τοπική αυτοδιοίκηση ανεξαρτήτως κομματικής στήριξης, υπογράμμισε πως το διακύβευμα αφορά σε «μία αυτοδιοίκηση για την αυτοδιοίκηση, για τους πολίτες και όχι αυτοδιοίκηση - προέκταση του κεντρικού κράτους. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να εξισορροπεί το κεντρικό κράτος και να λειτουργεί ως πραγματικός φορέας τοπικής δημοκρατίας».
Χαρακτήρισε μεγάλη ημέρα τη χθεσινή για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για μια σειρά από νίκες συνδυασμών και υποψηφίων «που έφεραν ένα αισιόδοξο μήνυμα. Και αυτό είναι που είδαμε κυρίως στην Αθήνα: την επιβράβευση των πολιτών σε ένα μήνυμα αισιόδοξο, θετικό, εναλλακτικό. Επιβραβεύτηκε η ανανέωση, το σχέδιο, η επιστημονική γνώση, οι προτάσεις. Και έτσι, πάνω σε αυτά τα προσόντα και τις αρετές, κατάφερε ο Χάρης Δούκας και όλοι όσοι τον στηρίξαμε να ανοίξουμε μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες».
Δεν παρέλειψε, δε, να αναφέρει ότι η Αθήνα δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα, καθώς «υπό το φως της μεγάλης τραγωδίας του Σεπτεμβρίου η νίκη του Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία είναι πολύ σημαντική. Όπως επίσης είναι σημαντικό και ότι στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης αλλά και όλοι οι μεγάλοι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος: ο δήμος Καλαμαριάς, ο δήμος Συκεών Νεάπολης ο δήμος Θέρμης».
Για το πώς μεταφράζει η Χαριλάου Τρικούπη το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Μάντζος τόνισε πως «κερδήθηκε σε μεγάλο βαθμό ένα πολύ σημαντικό στοίχημα. Έρχονται οι ευρωεκλογές. Για εμάς είναι σημαντικό να είμαστε ακόμη πιο ισχυροί ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές. Και στη Βουλή και εκτός Βουλής σήμερα κάνουμε μία προσπάθεια να αρθρώσουμε έναν σύγχρονο, αξιόπιστο αντιπολιτευτικό λόγο. Όχι με τοξικότητα, με στείρα αντιπαράθεση και με το “όχι σε όλα”.
Η πολιτική δεν είναι ούτε λογιστήριο, ούτε ποσοστά, ούτε γήπεδο. Η πολιτική είναι δημιουργία, είναι συμμετοχή. Και πρέπει αυτή η ισχυρή αντιπολίτευση, με τη δική μας δουλειά, και με την καθημερινή επαφή μας με την κοινωνία να γίνει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές».
«Οι πραγματικά ενωμένες δυνάμεις, όχι όμως ως άθροισμα, αλλά με πραγματικές πολιτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και πλειοψηφίες, μπορούν να πετύχουν μεγάλες ανατροπές. Δεν είναι θέμα ούτε μετώπων, ούτε απλώς στοίχισης, ούτε αθροισμάτων. Είναι πολιτικές οι διεργασίες που πρέπει να κάνουμε. Και αυτό το χθεσινό είναι ένας οδηγός ότι, όταν έχεις σχέδιο, έχεις ανανεωμένο πολιτικό δυναμικό, έχεις γνώση, έχεις διάθεση, εμπνέεις, μπορείς να τα καταφέρεις. Και τις πλειοψηφίες να πετύχεις και στο τέλος τις μεγάλες ανατροπές», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης