Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές

Σπίρτζης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές
Ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε «ανοιχτόμυαλη» η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος πρόκρινε τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογή του Χάρη Δούκα στο δήμο Αθηναίων
Ως «το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προοδευτικής κατεύθυνσης» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος πρότεινε να ξεκινήσει διάλογος της Κουμουνδούρου με το ΠΑΣΟΚ «ακόμα και για κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές», κάτι που είχε προτείνει και μετά τον πρώτο γύρο της 8ης Οκτωβρίου.
«Δεν είναι ένα πρόπλασμα, είναι η απόδειξη για τη συνεργασία» είπε μιλώντας στον Σκάι ο κ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ -και εδώ έχει μεγάλες ευθύνες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- προχωρούσαν σε συνεργασία από τον πρώτο γύρο τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά». Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «ανοιχτόμυαλη» τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι αφορά τα πρόσωπα «που θέλουν να ξεπεράσουν μια στενή λογική και θέλουν να εκφραστεί ενιαία ο δημοκρατικός χώρος».

Κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές

Εξηγώντας την πρότασή του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πρέπει θεσμικά και συγκροτημένα, συντεταγμένα τα δύο κόμματα να ξεκινήσουν έναν κύκλο διαλόγου και στα όργανά τους και μεταξύ τους, να βρουν την ελάχιστη κοινή συμφωνία που θα τους επιτρέψει την κοινή συμπόρευση και συνεργασία ακόμα και για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές». «Νομίζω ότι αν πάρουμε όλοι τις ευθύνες θα οδηγηθούμε εκεί για να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση» επέμεινε ο κ. Σπίρτζης.
Στο ερώτημα ποιος θα ηγηθεί σε μια τέτοια συνεργασία, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε ότι «αυτά λύνονται αν υπάρχει πολιτική συμφωνία και διάθεση. Μπορούν να συμφωνηθούν πάρα πολλά πράγματα είτε σε επίπεδο διαδικασίας για το ποιος θα ηγηθεί και πρέπει να αποδείξουν οι δύο και όχι μόνο, γενικότερα οι ηγεσίες των δύο κομμάτων, αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο βάρος αυτό». «Να ηγηθεί όποιον επιλέξει ένα μεγάλο πλατύ συνέδριο ή μια διαδικασία που θα επιλεγεί» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης εξηγώντας ότι «υπάρχουν πολλές διαδικασίες, υπάρχει και πολιτική συμφωνία και αν δεν γίνει αυτό θα συμβεί κάτι που θα υπερβεί τα δύο κόμματα και όχι από πολιτική συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης