Τελευταία Νέα
Πολιτική

B' γύρος Αυτοδιοικητικών εκλογών, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Αμανατίδης και Γιώργος Κασαπίδης στη μάχη της επικράτησης

B' γύρος Αυτοδιοικητικών εκλογών, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Αμανατίδης και Γιώργος Κασαπίδης στη μάχη της επικράτησης
Ο Γ. Κασαπίδης υποστηρίζεται από την ΝΔ ενώ ο Γ. Αμανατίδης που στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές έχασε για μερικές δεκάδες ψήφους την έδρα της ΝΔ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, διαγράφηκε από το κόμμα της ΝΔ, όταν λίγες μέρες μετά ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει ως ανεξάρτητος
Στις εκλογές της Κυριακής για την θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας θα αναμετρηθούν, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης, που κατέλαβε την πρώτη θέση με 35,61%(59.547 ψήφους) και ο νυν Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης που έλαβε 34,23% των ψήφων(57.341).
Ο Γ. Κασαπίδης υποστηρίζεται από την ΝΔ ενώ ο Γ. Αμανατίδης που στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές έχασε για μερικές δεκάδες ψήφους την έδρα της ΝΔ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, διαγράφηκε από το κόμμα της ΝΔ, όταν λίγες μέρες μετά ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει ως ανεξάρτητος.
Μετά το αποτέλεσμα του Α' γύρου των εκλογών που τον κατέταξε στην πρώτη θέση, ο κ. Γιώργος Αμανατίδης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου ώστε «να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους και να ενισχύσουν την παράταξη «Συμμαχία για την Ανάπτυξη».« Συλλογικά, ενωμένοι και βέβαιοι ότι η επόμενη μέρα για τη Δυτική Μακεδονία θα είναι διαφορετική, χωρίς αποκλεισμούς με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» ανέφερε.
O νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης κι επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πορεία Δημιουργίας» μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, κάλεσε του πολίτες «να συστρατευτούν στην προσπάθεια που έχει ως στόχο την ευημερία και την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας».
Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ κι έλαβε ποσοστό 6,17% των ψήφων κάλεσε τους πολίτες να μην επιλέξουν κανένα από τους δύο υποψηφίους, καθώς και ο συνδυασμός της «Αριστερής Συμπόρευσης» που δεν κατάφερε να εκλέξει σύμβουλο λόγω του ορίου του 3% (έλαβε το 2,58%) κάλεσε κι αυτός τους ψηφοφόρους του να μην επιλέξουν κανένα από τους δύο υποψηφίους.
Αντίθετα, η περιφερειακή παράταξη της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με επικεφαλής την κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου που κατέλαβε την τρίτη θέση και ποσοστό 21,48% και υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης