Τελευταία Νέα
Πολιτική

Debate για τον Δήμο Αθηναίων: Σύγκρουση Μπακογιάννη - Δούκα για τον Μεγάλο Περίπατο και την εγκληματικότητα

Debate για τον Δήμο Αθηναίων: Σύγκρουση Μπακογιάννη - Δούκα για τον Μεγάλο Περίπατο και την εγκληματικότητα
«Δεν ήταν καπρίτσιο δικό μου» απάντησε ο κ. Μπακογιάννης για τον Μεγάλο Περίπατο και τόνισε ότι το έργο έγινε έχοντας ως βάση μελέτες
Στο επίκεντρο του debate που διεξήχθη εν όψει του β' γύρου των δημοτικών εκλογών, μεταξύ Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, βρέθηκε -όπως αναμενόταν- το ζήτημα του Μεγάλου Περιπάτου.
Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας μάλιστα ανέβασαν σε αυτό το σημείο τους τόνους με τον Κώστα Μπακογιάννη να επισημαίνει:
«Η αρχική σύλληψη ήταν σωστή αλλά η υλοποίηση έχει λάθη, αδυναμίες και κενά[…] Ναι ταλαιπωρήσαμε και εξοργίσαμε[…] Τώρα το έργο αποζημιώνει, υπάρχουν πολλά δέντρα και υποδομές για ανθρώπους με αναπηρία».
«Σαν καθηγητής εξοργίζομαι είναι μια απλή διαπλάτυνση», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας.
«Δεν ήταν καπρίτσιο δικό μου, απάντησε στη συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε ότι το έργο έγινε έχοντας ως βάση μελέτες. Δεν το κάναμε μόνοι μας υπήρχε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο», είπε σε άλλο σημείο ο Κώστας Μπακογιάννης
Ενώ από την πλευρά του ο στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας διαβεβαίωσε πως «δεσμεύομαι ότι θα ανοίξει η Βασιλίσσης Όλγας».

Κάμερες, αστυνόμευση και την εγκληματικότητα στην Αθήνα

«Η ασφάλεια είναι η βάση και οι κάμερες είναι ένα σημείο στο οποίο μπορεί να συμφωνήσουμε. Ναι στις κάμερες. Δεν μπορούμε να έχουμε αστυνομικούς σε κάθε γειτονιά, πόσο μάλλον που έχουμε κάμερες νέας γενιάς οι οποίες πιάνουν ακόμα και την ηχορύπανση», επισήμανε ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μάκη Προβατά στο Debate της ΕΡΤ για τις δημοτικές εκλογές, αναφορικά με τους δρόμους πέριξ της Ομόνοιας και την χρήση και εμπορία ναρκωτικών, την ασφάλεια στις γειτονιές, και το ενδεχόμενο χρήσης καμερών.
Και συμπλήρωσε πως:
«Ακόμα και το Βελιγράδι έχει τις κάμερες νέας γενιάς και χαίρομαι γιατί συμφωνήσαμε με τον υπουργό κ. Οικονόμου να τοποθετήσουμε κάμερες σε 750 σημεία της πόλης. Υπάρχει ένα αντικειμενικό ζήτημα ασφαλείας. Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο: Προληπτική κοινοτική αστυνόμευση. Δηλαδή τον αστυνομικό της γειτονιάς. Χρειάζεται επιπλέον δυνάμεις, σιγά-σιγά βλέπω τους τελευταίους μήνες κάτι γίνεται, όμως θέλουμε κι άλλο. Θέλει συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την ΕΛΑΣ, συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει από το 2019. Προχωρώντας σε μεγάλες αλλαγές λ.χ. στα Εξάρχεια. Η πρόληψη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Χρειάζεται φως. Αλλάζουμε λάμπες σε όλη την πόλη.
Θα πρέπει να συνεργαστούμε και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, για το θέμα των ναρκωτικών. Έχουμε και τον νέο μας ξενώνα. Κάντε έναν κόπο να κάνετε μία επίσκεψη, είναι κάτι το συγκλονιστικό. Έχουμε τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης, πρέπει όμως να το διακρίνουμε και να δούμε το θεσμικό πλαίσιο σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Επιτέλους να συγχρονιστούμε».

«Για να κρατήσεις μία πλατεία να είναι ασφαλής θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι καθαρή δεύτερον να είναι φωτισμένη και τρίτον να έχει κόσμο (…) Οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητά μου», επισήμανε ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας Χάρης Δούκας, ερωτηθείς από την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Λίδα Μπόλα στο Debate της ΕΡΤ για τις δημοτικές εκλογές, αναφορικά με το αν είναι αρκετός ο φωτισμός της Αθήνας προς επίλυση του ζητήματος της ασφάλειας, κι αν ο ίδιος είναι υπέρ της χρήσης καμερών.
Ενώ πρόσθεσε, σχετικά:
«Σε πάρα πολλές πλατείες όπως στην Αμερικής και στην Αττική και στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν συνέβαινε τίποτα από αυτά τα τρία. Ο φωτισμός είναι ζητούμενο και είδα ότι το 2023 ήταν διαθέσιμα 34 εκατομμύρια για φωτισμό και από αυτά αξιοποιήθηκαν μόλις τα 4 εκατομμύρια. Θέλουμε πάρα πολλή δουλειά και υπάρχουν χρήματα τα οποία δεν απορροφούνται. Το πρόβλημα με την δημοτική αστυνομία είναι πρόβλημα της δημοτικής αρχής. Πριν λίγα χρόνια ήταν 1.000 δημοτικοί αστυνομικοί, τώρα είναι ελάχιστοι. Στην Κυψέλη -για παράδειγμα- είναι μόλις δύο στον άγιο Παύλο σε μια 24ωρη βάρδια. Είναι πολύ σημαντικό, η δημοτική αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης