Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Εικόνα αιμορραγίας στο ΣΥΡΙΖΑ – Σχέδιο εγκατάλειψης του χώρου της Αριστεράς

Σκουρλέτης: Εικόνα αιμορραγίας στο ΣΥΡΙΖΑ – Σχέδιο εγκατάλειψης του χώρου της Αριστεράς
Το 2019 καλύψαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί είπε ο κ.Σκουρλέτης
Σχετικά Άρθρα
Για λάθη του παρελθόντος που συντηρούν την εικόνα αιμορραγίας στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ύπαρξη σχεδίου που σημαίνει την εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς προς την κεντροαριστερά χωρίς όρους και προϋποθέσεις έκανε λόγο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ.Αποστολάκη περί στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ σε «αντάρτες» της ΝΔ ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ.Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι διευκρινίστηκε πως επρόκειτο για προσωπικές απόψεις, τονίζοντας πως ο κ.Αποστολάκης μπήκε «σε μια διαδικασία επιλογής προσώπων που είναι εντελώς προγραμματικά απέναντί μας».
«Το πρόβλημα – θα έλεγα το μείζον – δεν είναι η στρατηγική μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, αλλά η συνολική εικόνα που διαμορφώνεται στον αυτοδιοικητικό χάρτη και ιδιαίτερα για τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Που είναι μία εικόνα αιμορραγίας που συνεχίζεται μετά τις τελευταίες εκλογές.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η ασθένεια και νομίζω ότι το ζητούμενο είναι αυτό.
Να εμβαθύνει κανείς στις βαθύτερες αιτίες της εκλογικής συντριβής του Μαΐου και του Ιουνίου» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

Ελεεινή προπαγάνδα οι εσωτερικοί εχθροί

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα του Μαΐου και του Ιουνίου δεν κρίθηκε τον τελευταίο μήνα.
Σχετίζεται με τις επιλογές που έγιναν από την επομένη του 2019 και με τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Αυτό έκρινε ο κόσμος.
Και εδώ θα ήθελα να ασκήσω και μια κριτική σε ένα μέρος ανθρώπων, στελεχών και συντρόφων μου, οι οποίοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτή την αποτυχία, την εκλογική, με μία λογική αναζήτηση εσωτερικών εχθρών.
Θεωρώ ότι είναι εντελώς λάθος αυτοί που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε όλα καλά, αλλά λόγω εσωτερικής υπονόμευσης είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.
Πρόκειται περί ελεεινής προπαγάνδας» τόνισε ο πρώην υπουργός, αναφέροντας πως «στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι δυνάμεις που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη βασίστηκαν σε αυτήν την προσέγγιση».

Θολό αφήγημα

«Μετά το 2019 έγιναν επιλογές πολύ συγκεκριμένες.
Αντί να μπορέσουμε να αποσαφηνίσουμε μια πρόταση προγραμματική στα δεδομένα της νέας περιόδου, ότι είχαμε βγει από το 2018 από τα μνημόνια, κάτι το οποίο με θετικό τρόπο πιστώνεται στη δικιά μας προσπάθεια, πέρα από το να τιμήσουμε εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που μας έδωσαν το 32%, αντί να το κάνουμε αυτό, αρχίσαμε να μιλάμε γενικά και αόριστα με ένα θολό προγραμματικό στίγμα, χωρίς να μπορούμε να πιάνουμε τον σφυγμό της κοινωνίας και των κοινωνικών δυνάμεων» είπε ο κ.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ως παράδειγμα ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιολόγησε συλλογικά εάν για παράδειγμα, ο νόμος ο οποίος συνέδεε τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών με τα εισοδήματά τους ήταν λάθος ή όχι.
«Αυτό δεν το είπαμε, με αποτέλεσμα να μας βγαίνουν διάφορες τέτοιες δηλώσεις οι οποίες στοιχίζουν, όπως αυτή του Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά που σε τελική ανάλυση δεν του είχε πει ποτέ κανείς: Ξέρεις Γιώργο, αυτό ήταν λάθος, το οποίο αναγκαστήκαμε και το κάναμε κάτω από την πίεση των δημοσιονομικών περιορισμών για να σώσουμε τα ταμεία».

Αδιανόητο να μην συγκαλούνται τα όργανα

«Η νέα ηγεσία του κόμματος έπρεπε ήδη – και της το χρεώνω – να είχε συγκαλέσει το ανώτερο πολιτικό όργανο με βάση το καταστατικό του κόμματος που λέγεται Πολιτική Γραμματεία.
Είναι αδιανόητο να έχουμε αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα και στο Ισραήλ, να έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, να έχουμε μια σειρά ζητήματα και το ανώτερο καθοδηγητικό πολιτικό όργανο, βάσει του καταστατικού να μην έχει συγκληθεί» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος σχετικά με την ομιλία Κασσελάκη στο ΣΕΒ, τόνισε ότι «διατύπωσε σε ένα μεγάλο μέρος κάποιες πάγιες θέσεις του χώρου μας, προγραμματικές θέσεις, ιδιαίτερα για τις σχέσεις με τους εργαζόμενους και διατύπωσε και πολλές προσωπικές απόψεις, για τις οποίες νομίζω θα κριθεί και ο ίδιος και θα συζητηθούν και στο κόμμα».

Κυνικό σχέδιο

«Αυτή τη στιγμή θα έλεγε κανείς ειλικρινά αλλά και κυνικά ομολογείται ένα σχέδιο το οποίο σημαίνει την εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς και την συσσωμάτωση του σε ένα κεντροαριστερό κόμμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Αυτό δείχνει τελικά πόσο πίστευαν στην προηγούμενη πορεία και ποιοι υπονόμευσαν αντικειμενικά την προηγούμενη περίοδο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είχαμε πριν από έναν χρόνο σχεδόν συνέδριο.
Συζητήσαμε πάνω στα θέματα της στρατηγικής και όλοι είπαμε ότι πρέπει να επιδιώκουμε συμμαχίες στη βάση προγραμματικών θέσεων και αρχών με τους όμορους πολιτικούς χώρους. Και το είπαμε και προεκλογικά, άρα και με το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ.
Αλλά το να πεις ότι θα πρέπει να πάμε και να ενσωματωθούν σε έναν ενιαίο φορέα σημαίνει ότι δεν πιστεύεις πια σε μια αυτόνομη παρουσία της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης