Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο 'Αμπου Ντάμπι ο Γεραπετρίτης - Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, τι συζητήθηκε

Στο 'Αμπου Ντάμπι ο Γεραπετρίτης - Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, τι συζητήθηκε
Στο 'Αμπου Ντάμπι ο Γ. Γεραπετρίτης
Σχετικά Άρθρα
Στο 'Αμπου Ντάμπι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ, τους διαδρόμους μεταφορών, περιφερειακά ζητήματα, τις εξελίξεις σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.
Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια, αλλά και περιφερειακά ζητήματα.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν να ενισχύουν την στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και να συμβάλουν, στο μέτρο του δυνατού, στην εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι με την επίσημη ιδιότητά μου, προκειμένου να εργαστώ με στόχο την υλοποίηση του κοινού μας οράματος για μια ουσιαστική και σε βάθος εταιρική σχέση με τα Εμιράτα», έγραψε ο κ. Γεραπετρίτης στο βιβλίο επισκεπτών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, η Αθήνα επιθυμεί να συνδέσει τη στρατηγική σχέση που έχει αναπτύξει με τα ΗΑΕ και με την Ινδία.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στο πεδίο του πολιτισμού και κυρίως για τη δυνατότητα προβολής ελληνικών εκθεμάτων στο Μουσείο του Λούβρου του Άμπου Ντάμπι.
Σημειώνεται ότι από τις 30 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2023, τα ΗΑΕ θα φιλοξενήσουν την Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, COP28, η οποία θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι, όπου η Ελλάδα θα συμμετάσχει ενεργά με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων στο εθνικό της περίπτερο για να προβάλει τις προτεραιότητές της, όπως την πρόταση για την «αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά» και την 9η «Διάσκεψη για τον Ωκεανό μας» που θα γίνει το 2024 στην Αθήνα.
ypex_7.JPG
Επίσης, ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τα στελέχη της πρεσβείας της Ελλάδας στο  'Αμπου Ντάμπι.
2_284.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης