Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυτοψία Κικίλια στον Κηφισό: Αποφασισμένος να κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε η πρόληψη να είναι στο ύψιστο δυνατό επίπεδο

Αυτοψία Κικίλια στον Κηφισό: Αποφασισμένος να κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε η πρόληψη να είναι στο ύψιστο δυνατό επίπεδο
Θα ακολουθήσουν αυτοψίες σε Μάνδρα και άλλες περιοχές της Αττικής
Σχετικά Άρθρα
Σε αυτοψία των ειδικών επιστημόνων/μηχανικών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κατά μήκος του Κηφισού συμμετείχε ο Υπουργός Β. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου.
Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε από τους μηχανικούς για την εικόνα του Κηφισού και για το σχεδιασμό που πρέπει να υλοποιηθεί για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, ενώ θα συνεχίσει τις αυτοψίες σε Μάνδρα και άλλες περιοχές της Αττικής.
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ειδικούς επιστήμονες, τους μηχανικούς μας, σε μία αυτοψία η οποία γίνεται από εδώ μέχρι το Δέλτα του Κηφισού. Γιατί; Γιατί θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η κοίτη του ποταμού και τι μπορεί να γίνει προληπτικά. Είναι βέβαια ευχάριστο το ότι μετά από 3 χρόνια - δυστυχώς περιμέναμε 3 χρόνια - εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες, έτσι ώστε να προχωρήσουν τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό. Και σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι - βέβαια δεν είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μου ούτε η επίβλεψη των έργων, ούτε ο σχεδιασμός των έργων, ούτε η υλοποίησή τους - είναι, όμως, υποχρέωση δική μου και του Υπουργείου μου να εκπονήσουμε τα σχέδια αντιμετώπισης των πλημμυρών. Και δυστυχώς οι πλημμύρες δεν περιμένουν, έχουμε τον χειμώνα μπροστά μας και ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αντιμετωπίζουμε ήδη εδώ και αρκετούς μήνες. Οπότε, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτοψίες στις περιοχές πρώτης προτεραιότητας και επικινδυνότητας - μία από αυτές είναι και ο Κηφισός και θα ακολουθήσει η Μάνδρα - αλλά και σε περιοχές εκτός Αττικής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συντονίσουμε και να εκπονήσουμε αυτά τα σχέδια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις πλημμύρες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας.
Ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατό «έτσι ώστε το πολύ σημαντικό κομμάτι της πρόληψης στο οποίο επενδύουμε να είναι στο ύψιστο δυνατό επίπεδο».
Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας κατά μήκος του Κηφισού εντοπίστηκαν πολλά σημεία που έχουν φραγεί από φερτά υλικά λόγω βροχοπτώσεων, αλλά και σκουπίδια, μπάζα.
Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι από τις αρχές Σεπτέμβρη έχουμε αποστείλει κατεπείγουσες επιστολές σε όλους τους αρμοδίους (Περιφέρειες, Δήμους) σε ό,τι έχει να κάνει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, τον έλεγχο και την πρόοδο των έργων.
«Σας εξήγησα ποια είναι η διαδικασία σε ό,τι έχει να κάνει με τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Κηφισού, αλλά το κομμάτι του καθαρισμού και το κομμάτι της πρόληψης είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα συζητήσουμε ξανά, για μία ακόμη φορά με την Περιφέρεια, και πιστεύω ότι στο κομμάτι αυτό μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα ακόμα και πριν τα αντιπλημμυρικά», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης