Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: Εφικτός ο στόχος για μισθό στα 1.500 ευρώ, στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: Εφικτός ο στόχος για μισθό στα 1.500 ευρώ, στο τέλος της τετραετίας
«Η ανάπτυξη δεν έχει αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, πρέπει να οδηγεί στην σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς» υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Κύριος στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη υψηλών ποιοτικών ρυθμών ανάπτυξης που θα ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετούμενος στη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτός ο βασικός στόχος της κυβέρνησης αφορά στην ανάπτυξη με ποιοτικές θέσεις εργασίας, στην σύγκλιση μισθών και σε έμπρακτα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης.
«Η ανάπτυξη δεν έχει αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, πρέπει να οδηγεί στην σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, μία ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την πράσινη μετάβαση, την κλιματική αλλαγή και δεν θα μπορεί να αγνοεί τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
«Στόχος να μην διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Το ζητούμενο είναι πως θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς τα λάθη του παρελθόντος» πρόσθεσε με νόημα.
Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι μισθοί πρέπει να αυξάνονται όσο πέφτει η ανεργία και σημείωσε ότι ο στόχος μας για μέσο μισθό €1.500 στο τέλος της τετραετίας είναι εφικτός.
Captureαδςαδδςαδ.JPG
Captureςδαςδαδαδςαςδ.JPG

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι για τα ζητήματα που άπτονται της τεχνητής νοημοσύνης θα συγκροτηθεί στη χώρα μας μια Επιτροπή με πρόσωπα παγκοσμίου βεληνεκούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης