Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης: Ζητώ καθαρή εντολή και τη δύναμη των Αθηναίων για να προχωρήσουμε μπροστά

Μπακογιάννης: Ζητώ καθαρή εντολή και τη δύναμη των Αθηναίων για να προχωρήσουμε μπροστά
«Κάθε μέρα προσπαθούμε να κλείσουμε τις πληγές της πόλης» ανέφερε επιγραμματικά ο κ. Μπακογιάννης
«Ζητώ καθαρή εντολή και τη δύναμη των Αθηναίων για να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δύο 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
«Κάθε μέρα, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 έως και σήμερα, προσπαθούμε να κλείσουμε τις πληγές της πόλης, να τη θωρακίσουμε απέναντι στην κλιματική κρίση, να επιστρέψουμε στους Αθηναίους την καλή πορεία των οικονομικών του Δήμου, να ενισχύσουμε το πλέγμα κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων, να γίνουμε καλύτεροι», ανέφερε επιγραμματικά ο κ. Μπακογιάννης.
Διεκδικώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Αθηναίων για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο κ. Μπακογιάννης διατύπωσε νέο ξεκάθαρο αίτημα αλλαγής του υφιστάμενου πλαισίου των αρμοδιοτήτων για να μπει τέλος στη «θεσμική κωμωδία».
Αυτή αντανακλά σε σημαντικά προβλήματα στην πόλη: από τη διαχείριση των φρεατίων και των αντιπλημμυρικών έργων μέχρι το κυκλοφοριακό.
«Εφόσον ο δήμος έχει την ευθύνη για την πόλη, να έχει και την αρμοδιότητα», σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι το Θέατρο του Λυκαβηττού ήταν κλειστό επί 15 χρόνια γιατί «δεν ανήκε σε κανέναν» και ότι ο Λόφος του Αρδηττού ανοίγει, επειδή επιτέλους τον ανέλαβε ο δήμος. Το ίδιο θα συμβεί με το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο δίπλα στο Ζάππειο, αλλά και το Αναπαυτήριο του Πικιώνη τα οποία ο δήμος θα αποκαταστήσει και θα επιστρέψουν ως ισχυρά τοπόσημα στην πόλη και στη ζωή των Αθηναίων. Επανέλαβε επίσης ότι παραμένει ενεργό το αίτημα του Δήμου Αθηναίων να περάσει στην ευθύνη και τη φροντίδα του και το Πεδίον του Άρεως.
Ταυτόχρονα «επιστρέφει» στους Αθηναίους μέσω της οριζόντιας μείωσης των δημοτικών τελών κατά 5% συν 5% η καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου Αθηναίων την οποία πιστοποίησε εκ νέου η Moody’s.
«Η αναβάθμιση είναι μία επίσημη σφραγίδα για τη χρηστή διαχείριση και κυρίως για τη διαφάνεια στον Δήμο Αθηναίων και αυτή η διαχείριση μάς επέτρεψε πέρυσι να περικόψουμε τα δημοτικά τέλη κατά 5% για όλες και για όλους. Είμαστε στη θέση να το επαναλάβουμε και φέτος, δηλαδή συν 5%. Μιλάμε για τις μεγαλύτερες οριζόντιες περικοπές δημοτικών τελών που έχουν γίνει στο Δήμο Αθηναίων εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης