Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση παραμένει θεατής της ακρίβειας- Ο πληθωρισμός στα είδη διατροφής αυξάνεται για ένα ακόμη μήνα

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση παραμένει θεατής της ακρίβειας- Ο πληθωρισμός στα είδη διατροφής αυξάνεται για ένα ακόμη μήνα
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι το ράλι στις τιμές των τροφίμων λαμβάνει χώρα, παρά τη μεγάλη μείωση στις τιμές της ενέργειας
διατήρηση του υψηλού πληθωρισμού στα είδη διατροφής της τάξης του 9,4% για ένα ακόμη μήνα, τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον γενικό πληθωρισμό, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος.
Συγκεκριμένα σημειώνει πώς βασικά είδη διατροφής και ευρείας κατανάλωσης εμφάνισαν ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις από τον μέσο όρο του πληθωρισμού τροφίμων, με τις αυξήσεις στις τιμές των λαχανικών να ανέρχονται στο 17,7%, των ελαίων στο 16,1%, στα φρούτα στο 13,9%, στην κατηγορία νερό-αναψυκτικά-χυμοί στο 13,9%, ενώ άνοδο 11,8% εμφανίζουν οι τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων.
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι το ράλι στις τιμές των τροφίμων λαμβάνει χώρα, παρά τη μεγάλη μείωση στις τιμές της ενέργειας (κατά 82% για το φυσικό αέριο, κατά 20,7% στο πετρέλαιο).
«Το μεγάλο ερώτημα προς την κυβέρνηση είναι τι θα γίνει τους επόμενους μήνες με τις τιμές στα τρόφιμα, μετά τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τη σχεδόν σίγουρη αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Υπάρχει σχέδιο αναχαίτισης των επιπτώσεων που θα οδηγήσουν για ακόμη μια φορά στη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών;», υπογραμμίζει.
Ακόμη παρατηρεί ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα κινείται αυξητικά εδώ και 27 συνεχόμενους μήνες κι επικρίνει την κυβέρνηση ότι « παραμένει θεατής της ακρίβειας, δεν πραγματοποιεί ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά, ενώ αφήνει χωρίς το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές».
Προσθέτει οτι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και την προστασία του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών συνολικά, αποτελούν τη μόνη ασφαλή και δίκαιη επιλογή για την έξοδο της κοινωνίας από το τούνελ της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης